Bokbloggsjerka 21 – 24 september

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

 Berätta om en bok (eller flera) som du har fått, lånat, köpt, etc. den här veckan.

Denna vecka har tre böcker dykt upp i min brevlåda:

Bä, Bä svarta får av Eva Ullerud. Handlingen utspelar sig i Edenbridge i England där mord kommer att ske och gamla synder kommer att komma upp i dagen.

Vän med döden av Samuel Karlsson handlar om ett mystiskt försvinnande i början av 60-talet, och om jakten på en kallblodig pyroman och mordbrännare.

Den röda handsken av Holly Black är andra delen i Berörarna – en utmanande och annorlunda thrillerserie om makt, magi och kärlek med ödesdigra konsekvenser.

Tack Eva, Samuel och B|Wahlströms!

 

Comments

 1. Fuskar lite med tre beställda böcker: http://miasfunderingar.wordpress.com/2012/09/24/bokbloggsjerka/
  miasfunderingar recently posted..Bokbloggsjerka

 2. Den här boken har jag just läst- nyutgivna Sällskapet som är advokaten Peter Lillthors debutroman- han är med på bokmässan i göteborg i veckan och framträder med sin bok!

  http://boksida.wordpress.com/2012/09/18/artikel-bra-bok-sallskapet/
  Karro recently posted..Artikel Bra bok: Sällskapet

 3. hejsvejs! mitt inlägg om veckans jerka kommer här, gå in och läs c:
  http://wherethebookslive.wordpress.com/2012/09/23/jerka-21-24-september/

 4. Två böcker har jag lånat/fått av biblioteket denna vecka.
  http://www.mimmimarie.blogspot.se/2012/09/bokbloggsjerka-del-97.html
  mimmimarie recently posted..Bokbloggsjerka del 97

 5. Japp, fyra böcker har jag fått med mig, även om bara två fick komma in i mitt hem. 🙂
  TinaO recently posted..Bokbloggsjerka 21 – 24 september

 6. Oj vad många som var med den här veckan! Roligt! Jag är också med här: http://malinsblog.wordpress.com/2012/09/22/bokbloggsjerka-om-veckans-bocker/
  *malin* recently posted..Bokbloggsjerka – om veckans böcker

 7. http://mybokshelf.blogspot.se/2012/09/nytt-i-bokhyllan-bokbloggsjerkan.html Här kommer mitt inlägg om nya böcker under veckan 🙂
  Mona recently posted..Nytt i bokhyllan (bokbloggsjerkan)

Trackbacks

 1. […] Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg: […]

 2. […] lite i helgens bokbloggsjerka. Jag behövde fylla på mitt pocketförråd, eftersom jag läser när jag pendlar är det smidigast […]

 3. […] för veckans bokbloggsjerka. Om ni vill veta hur det fungerar, gå in här och läs. Det är Annikas litteratur- och kulturblogg som arrangerar den. Veckans fråga är: […]

 4. […] veckans bokbloggsjerka vill Annika att vi berättar om en bok, eller flera, som vi har köpt, fått eller […]

 5. […] nog vill Annika denna vecka att vi ska: Berätta om en bok (eller flera) som du har fått, lånat, köpt, etc. den […]

 6. […] helgens bokbloggsjerka hos Annika ska man svara på vilken/vilka böcker som man har fått/lånat/köpt under  veckan. Jag har haft […]

 7. […] så här: 1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet hos Annika så att vi lätt hittar till ditt inlägg. 2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras […]

 8. […] på Annikas bokbloggsjerka denna vecka och frågan är […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: