Bokbloggsjerka 22 – 25 juli

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

 1. Skriv in urlen till ditt inläggom ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg.(Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).
 2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!
 3. Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
 4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Först och främst vill jag be om ursäkt för att jerkan kommer ut mycket senare än normalt den här veckan. Teknikkrångel…

Jag tycker att det här med relationer är lika svårt som intressant, både i det verkliga livet och i fantasins värld. För närvarande håller jag på att beta av The Blacklist och jag blir mer och mer nyfiken på vilken slags relation Raymond Reddington och Elizabeth Keen egentligen har. Varje gång jag tror att jag har listat ut det så kommer det en twist och så får jag börja klura från början igen. Fascinerande!

Jag har tidigare nämnt relationen mellan Ben Cooper och Diane Fry (Stephen Booth) som minst sagt är en aning komplicerad. Trots att de arbetar tillsammans så finns det ett visst avstånd mellan dem som det krävs lite arbete för att få ordning på, och nu verkar det som att det håller på att hända saker. Ska bli spännande att se vart det leder.

Ett annat exempel är ”trion” Ruth Galloway, Nelson och fru Nelson i Elly Griffiths böcker. Jag kan inte skriva så mycket mer om det utan att avslöja för många detaljer, så jag nöjer mig med att säga att det är invecklat.

Har du råkat på någon relation (kan vara mellan vän/fiende, kollegor emellan, etc.) i en bok (film eller tv-serie) som du fascineras/förundras lite extra över? Om inte, skriv fritt om något som har med relationer att göra (t.ex. din egen relation till en viss författare).

Comments

 1. Skönt att det ser ut som vanligt igen hos Annika!
  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2016/07/handlar-inte-alla-romaner-om-relationer.html
  Klimakteriehäxan recently posted..Ett ord för dagen igen

 2. Bättre sent än aldrig att länka… 😉 här kommer mitt bidrag som skrevs in till förra veckans jerka: http://ibokhyllan.blogspot.se/2016/07/bokbloggsjerka-22-25-juli.html
  Åsa recently posted..Bokbloggsjerka 29 juli – 1 aug (tema: lista)

 3. Kattslaven Koko says

  Lite tekniskt strul, ser jag. Försöker posta länk här, ska se om det blir rätt: både för förra veckan och denna: https://kattslavenkoko.wordpress.com/2016/07/25/dubbeljerka/

 4. Inte helt lätt för man översköljs ju hela tiden av olika relationer. Håller med dig om relationen mellan Ruth, Nelson och Nelsons fru. Den är spännande att läsa om.

  http://fantastiskaberatterlser.blogspot.se/2016/07/bokbloggsjerka-22-25-juli.html

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: