Bokbloggsjerka 22 – 25 oktober

Har du ett genuint intresse för böcker? du om //författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i Mr Linkyn här nedanför. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya som har lagts till i listan. (Under fliken ”Jerka” finns en sammanställning på vilka deltagare som har anmält sig till respektive vecka. Listan uppdateras varje måndag).

Du måste ha en som delvis handlar om för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i Mr Linky listan här nedanför. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra genom att klicka på deras ””inlägg. Hitta nya att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

DÖMER DU UT EN ENBART PÅ GRUND AV OMSLAGET OCH/ELLER ANDRA YTTRE OMSTÄNDIGHETER? MOTIVERA DITT SVAR!

Omslagen får se ut precis hur de vill för mig. Faktum är att väldigt ofta inte ens ägnar framsidan en blick. Enligt mig är det ryggen och ev. också baksidestexten som avgör om jag kommer att en eller inte. På ryggen står titeln och författarens namn vilket är fullt tillräckligt för mig om det handlar om en bok vars författare redan har charmat mig sedan tidigare. Om inte är det baksidestexten som styr: En bra, informativ och välskriven som INTE avslöjar såväl början som mitten och slutet är melodin. Undantag finns naturligtvis: Står det t.ex. något om eller andra onaturliga väsen går boken definitivt bort.


Comments

 1. Nu har jag lämnat mitt bidrag till veckans jerka. Kul fråga.
  Katarina recently posted..-7

 2. Nu har även jag svarat på veckans fråga.
  BokMamma recently posted..Bokbloggsjerka – veckans fråga

 3. såklart det spelar roll!
  Anna recently posted..jerka bokbloggsskutt!

 4. Nu har jag också hoppat på jerkan.
  http://saralito.bloggplatsen.se/2010/10/22/3800506-har-omslaget-betydelse/
  Saralito recently posted..Mysdag

 5. Klar! Gjorde förra veckans igår också.
  enligt O recently posted..Visst har ytan betydelse

Trackbacks

 1. […] I veckans bokbloggsjerka undrar Annika: Dömer du ut en bok enbart på grund av omslaget och/eller andra yttre omständigheter? Motivera ditt svar! […]

 2. Omslagets betydelse skriver:

  […] har varit med i några Bokbloggsjerkor och eftersom det är fredag är det dags för en […]

 3. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas Mr. Linky som du finner här. […]

 4. […] för en ny bokbloggsjerka och som vanligt hittar ni mer instruktioner hos Annika. Dagens fråga är av det lite ytligare […]

 5. […] veckans bloggjerka ställer Annika en samvetsfråga som jag faktiskt funderat en hel del över genom […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: