Bokbloggsjerka 23 – 26 september

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!. Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Vilken duo arbetar bäst ihop i deckarna (filmatisering) tycker du?

Jag har många favoriter men det finns ett par som sticker ut lite extra: Gennaro/Kenzie (Dennis Lehane), Jordan/Hill (Val McDermid), Cooper/Fry (Stephen Booth) och naturligtvis Galloway/Nelson (Elly Griffiths)

Om du hör till de som inte läser deckare kan du naturligtvis berätta om en annan duo (eller varför inte trio) som du tycker bildar ett perfekt bokpar.

 

Comments

 1. pink.carolina says

  Jag tar igen lite bokbloggsjerkor, här är mitt bidrag:

  http://carrosbokblogg.blogspot.com/2011/09/bokbloggsjerka-vecka-38.html

 2. pink.carolina says

  Jag tar igen lite bokbloggsjerkor, här är mitt bidrag:

  http://carrosbokblogg.blogspot.com/2011/09/bokbloggsjerka-vecka-38.html

 3. Det blev en jerka till slut http://www.enligto.se/2011/09/26/de-dar-paren-da/

 4. Jag läser inte så ofta deckare, så jag fick välja ett annat par!
  http://saganomsagorna.blogspot.com/2011/09/bokbloggsjerka-23-26-september.html

 5. Hu, det var svårt, men det gick: http://www.spetsig.se/?p=4070

 6. Ariel Leman says

  Gennaro/Kenzie verkar ju vara ett populärt par, också jag har med dem, men jag lyckades faktiskt skaka fram ett par till trots att det faktiskt var en ganska svår fråga. http://arielleman.wordpress.com/2011/09/26/deckarpar/

 7. Jag är med! Länk till mitt inlägg: http://pepparkaksbokhyllan.wordpress.com/2011/09/24/bokbloggsjerka-deckarduo/
  Sara Pepparkaka recently posted..Bokbloggsjerka, deckarduo

 8. Ser att en av dina favoriter är samma som en av mina 🙂

  Självklart är jag med den här veckan också och här är mitt svar http://bokslut.blogspot.com/2011/09/basta-litterara-deckarparet.html
  Monika recently posted..Bästa litterära deckarparet?

Trackbacks

 1. […] fråga från deckarälskande Annika handlar om deckarduos vi […]

 2. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. […]

 3. […] Här finns en länk till veckans bokbloggsjerka om du vill veta vad det är! Share this:TwitterFacebookLike this:GillaBli först att gilla denna post. […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: