Bokbloggsjerka 25 – 28 april

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Känner du igen dig i något eller några av de påståenden som du kan läsa om på ”21 signs you´re suffering from a book hangover”?

Vilket eller vilka i så fall?

 

Trackbacks

  1. […]  Annikas litteratur- och kulturblogg kör jerka denna vecka också…och denna vecka lyder frågan: […]

  2. […] är helg och dags för bokbloggsjerka! Annika har denna vecka introducerat oss till begreppet bokbaksmälla, och tipsar om artikeln ”21 […]

  3. […] Passar på att tacka Annika som lagt in en underhållande länkning i veckans bokbloggsjerka. […]

  4. […] Veckans jerka handlar om detta fenomen, dvs. problem med att återvända till verkligheten eller nästa verklighet när man läst en fantastisk bok. Den exakta frågan lyder: […]

  5. […] veckans bokbloggsjerka lyder frågan: Känner du igen dig i något eller några av de påståenden som du kan läsa om på […]

  6. […] veckans bokbloggsjerka så frågar Annika: Känner du igen dig i något eller några av de påståenden som du kan läsa […]

  7. […] det som om jag är helt slut igen. Men nu ska vi inte gå in på det, utan vi ägnar oss åt lite bokbloggsjerka. Denna vecka lyder frågan: Känner du igen dig i något eller några av de påståenden som du […]

  8. Bokbloggsjerka 25-28 april | Fantasy Realm skriver:

    […] veckas jerka ska bli intressant att […]