Bokbloggsjerka 25 – 28 oktober

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Ska du läsa någonting som lämpar sig väl för Halloween och i så fall vad?

Jag brukar sällan eller aldrig låta högtider inspirera min läsning, men om jag skulle göra ett undantag skulle jag sikta in mig på Benrangel av Stephen King.

Har du läst den? Vad tyckte du i så fall om den?

61 comments
Det mörka tornet
Det mörka tornet

Benrangel är jättebra tycker jag! Lite lagom småspökig bara så kan den nog tilltala de som inte är så superförtjusta i det övernaturliga.

CissiG
CissiG

Då har jag jerkat lite! Kram Cissi

Läsresan
Läsresan

Jag blir ju livrädd bara av att se Morden i Midsomer, så mig ska man inte fråga om läskiga böcker! :) Men jag kan ändå tipsa om en riktigt bra bok om en av de mest mytomspunna mördarna genom historien: http://lasresan.se/laskigt-hostigt-boktips/

Koko
Koko

Tänka sig, jag har gjort jerkan redan idag ;-) En väldigt inspirerande fråga - här ska frossas i skräck! http://my.opera.com/Kattslaven_Koko/blog/2013/10/25/rysligheter Visst har jag läst Benrangel, den hör inte till hans bästa, men är bitvis väldigt intressant, han är bra på de där historiska tillbakablickarna, det finns en hel del av dem i min favorit Det. Och temat med hur hämden ska drabba generation efter generation intill sjunde led (eller i evighet) är direkt bibliskt.

Skriva läsa leva
Skriva läsa leva

Ett kort svar blev... inte långt, men lite längre än det enda ord som det kunde ha blivit ;-)

Trackbacks

  1. […] Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är: Ska du läsa någonting som lämpar sig väl för Halloween och i så fall vad? Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på […]

  2. Bokbloggsjerka 25 – 28 oktober | Min bokblogg skriver:

    […] den här veckans bokjerka var […]

  3. […] som precis håller på med mina packlistor inför höstlovets resa blev pushad i rätt riktning av veckans jerka. Självklart ska jag packa ner Oates The Accursed i väskan. Vet inte hur mycket skräck det är […]

  4. […] tycker vi börjar dagen med helgens bokbloggsjerka. Den är skräckinspirerad och frågan […]

  5. […] Ska du läsa någonting som lämpar sig väl för Halloween och i så fall vad? […]