Bokbloggsjerka 26 – 29 april

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Hur viktiga är böckernas förord egentligen? Läser du dem eller skippar du dem helt och hållet?

Jag läser prologer och epiloger, men förord, efterord och tacktexter läser jag nästan aldrig. Däremot läser jag gärna inledningarna till de fackböcker jag läser. Om man ska hårddra det kan förord och inledningar liknas vid varandra, men de förord jag har stött på i ”vanliga” böcker är skrivna av någon annan än författaren och det är för mig helt meningslös läsning. En inledning skriven av författaren själv är betydligt mer intressant, eftersom man redan där och då kan få en inblick i vad som komma skall längre fram i boken.

Tack Ewa K. för inspirationen till veckans fråga!

 

52 comments
Jenny E.
Jenny E.

Mitt svar blev nog lite luddigt, men jag hoppas att man förstår ...

KajsaLisa
KajsaLisa

Mitt svar till veckans bokbloggsjerka, blir lite kortare än vanligt. Däremot lägger jag till en liten story. Jag tycker att jag märkt en viss förkärlek bland bloggarna för mord, deckare och andra ruskigheter. Det handlar om världens kanske mest kända kriminalfall. Mer svårlöst än Agatha Christie, otäckare än Stephen King. En blandning av både fakta och fiktion. Att vi hittar någon mördare tror jag inte, däremot en teori om varför engelsmän gör kultur av sina massmördare, istället som fransmännen av sitt vin och sin mat. Det här är en sak som alla deckarvänner bör pröva om man besöker London.

Annika
Annika

Det var ett tillägg som ställde till det igen. Suck jag blir så less, men nu är i alla fall bloggen igång igen. Skönt!

Trackbacks

  1. Bokbloggsjerka 26-29 april | Jonna Lindberg skriver:

    […] här är veckans bokbloggsjerkafråga från Annikas litteratur- och kulturblogg. Jag måste säga att det beror helt på författaren. I de allra flesta böcker jag läser är det […]

  2. […] är vanligtvis detsamma som bokbloggsjerka hos Annika . Den här veckan handlar frågan om […]