Bokbloggsjerka 27 – 30 augusti

Om 

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i Mr Linkyn här nedanför. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att ett inlägg om på din och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de  ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan. (Under fliken ”Jerka” finns en sammanställning på vilka deltagare som har anmält sig till respektive vecka. Listan uppdateras varje måndag).

Du måste ha en  för att få vara med. Med detta inte sagt att du inte kan ha en mer ”allmän” , men huvudinnehållet måste ha med  och att göra.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i Mr Linky listan här nedanför. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om . Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

LYSSNAR DU PÅ NÄR DU LÄSER? OM JA, VILKEN ÄR DEN ULTIMATA ”LÄSARMUSIKEN” ENLIGT DIG (JUST I DETTA NU!)? OM NEJ, HAR DU NÅGON ANNAN KRING LÄSANDET SOM DU KAN DELA MED DIG AV?

Här måste svara både ja och nej. Jag lyssnar på ibland och ibland vill att det ska vara alldeles tyst omkring mig när jag läser. När jag väljer att kombinera läsandet med musik blir det oftast att jag sätter på Eros Ramazzottis senaste skiva, den är så soft och passar ypperligt som bakgrundsljud. På senare tid har jag dock återupptäckt gruppen Hanoi Rocks och ibland konkurrerar de ut Eros från musiktronen. är udda och Michael Monroe (sångaren) är (eller kanske snarare var) döhäftig med sina glamrockkläder på 80-talet.

När inte lyssnar på sitter antingen uppkrupen i favorithörnet i soffan (med vetekudden runt nacken), eller så har jag slängt upp benen på köksbordet och sitter med boken i ena handen och kaffe (eller något annat blött) i den andra, eller så har jag helt enkelt gått och lagt mig i sängen där jag har pallat upp spikmattan mot kuddarna för att låta mina värkande axlar få något annat att tänka på.

Comments

 1. Höll på att glömma denna vecka, men kom på i sista stund. Bra fråga förresten, ska bli spännande att läsa folks svar!

  http://fullbokhylla.wordpress.com/2010/08/30/bokbloggsjerka-5/

  • Det är ingen fara på taket om ni skulle lämna in svar sent någon gång. Varken jag eller Linkyn slänger ut någon! 🙂

 2. Nu har jag bestämt mig för att prova på det här. Jag hoppas att jag får vara med trots att jag inte har en ”riktig” bokblogg. 🙂

 3. spikmatta i sängen? Då blir du ju nästan fakir? 😉 Låter som en smart lösning

  • Jag försöker så långt det bara går att förena nytta med nöje.
   Spikmattan är guld värd, jag vet inte vad jag skulle ta mig till utan den och vetekudden 🙂

 4. Nu har jag uppdaterat bloggen med veckan jerka.

 5. SVAR: Roligt att man kan ge tips till varandra, det är ju liksom det som är meningen 😀

 6. Vad roligt att du nämner Hanoi Rocks. Eftersom jag är finsk så känner jag såklart till dem och jag kan ha perioder än idag när jag lyssnar på dem. Mike Monroe var ju dödssnygg på 89/90-talet, nu ser han lite konstig ut. Däremot kan jag inte tänka mig att läsa till dem.

  • Ja, han var verkligen urläcker och jag kommer ihåg hur jag nästa dreglade de få gånger jag såg dem på tv 🙂

 7. Har precis uppdaterat med denna veckas bokbloggsjerka.

 8. jag är med…….

 9. Då är jag med i jerkan den här veckan.

Trackbacks

 1. […] kickstartar veckan med att svara på En full bokhyllas, Annikas senaste […]

 2. […] Posted on augusti 30, 2010 by fullbokhylla| Kommentera Frågan i veckans jerka […]

 3. Bokbloggsjerka I « THE ONYX ENIGMA skriver:

  […] Jump to Comments Nu ska jag ge det här med Bokbloggsjerka ett försök. Jag har inte gjort det innan eftersom jag, teknisk sett, inte har en bokblogg. Men […]

 4. […] augusti, 2010 av mariasbokliv Dags för en ny omgång bokbloggjerka. Kolla in reglerna hos Annika, där skall du också lämna länken till ditt […]

 5. […] veckans omgång av bokbloggsjerka vill Annika veta […]

 6. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas Mr. Linky som du finner här. […]

 7. Veckans bokbloggsjerka skriver:

  […] har Annika presenterat veckans bokbloggsjerka. Frågan […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: