Bokbloggsjerka 28 – 31 januari

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Vilket är det svåraste litterära verk du någonsin har läst? Vad var det som gjorde det svårt?

Det första jag kommer att tänka på är Rosens namn av Umberto Eco. Jag glömde hela tiden bort vad jag hade läst, vem karaktärerna var och vad intrigen egentligen handlade om. Det jag tyckte var klart jobbigast var att stora delar var på latin som översättaren hade valt att låta bli att översätta. Förmodligen för att han/hon inte behärskade latin men jag utgår ifrån att de hade ett värde till verket för annars skulle de inte ha fått sådant stort utrymme.

Efter några kapitel gav jag upp men jag länge tänkt att jag ska ge den en ny chans. Först måste jag dock samla på mig ett stort tålamod men framför allt måste jag ha gott om tid så det kommer med all säkerhet inte att bli inom den närmaste framtiden i alla fall.

Comments

 1. Det här var en riktig klurig fråga. Ofta läser man inte ut en bok som är för svår för att man inte förstår, budskapet, handlingen. Jag måste nog bläddra igenom mina boklistor för att hitta en riktigt svår bok.

 2. Angående Rosens namn kan vi trösta oss med att det blev en ganska bra film.

  Här har jag svarat på frågan och skrivit om jerkan:
  http://arielleman.wordpress.com/2011/01/31/bokbloggsjerka/
  Ariel recently posted..Bokbloggsjerka

  • Då filmer brukar gå mig obemärkt förbi så har jag naturligtvis inte sett Rosens namn heller. Jag har dock tänkt ge boken en extra chans, men när det kan tänkas bli återstår att se.

   Välkommen till jerkan förresten! 🙂

 3. Här är mitt första försök till boklbloggsjerka.

  http://mimmimarie.blogspot.com/2011/01/bokbloggsjerka.html
  mimmimarie recently posted..Fågelboken

 4. Det här var faktiskt en riktigt svår! http://www.spetsig.se/?p=2707
  Spetsig recently posted..Bokbloggsjerka 28-1-31-1

 5. Mitt inlägg kommer här!

  http://joanna-ochdagarnagar.blogspot.com/2011/01/bokbloggsjerka.html
  och dagarna går… recently posted..bokbloggsjerka

 6. Jag har Rosens namn oläst här hemma, men nu blev jag ju inte alls sugen på den längre. Latin? Jobbigt! Jag kan verkligen INGEN latin… Hmm… Har lite svårt för när författare lämnar stora delar oöversatta på konstiga språk (dit räknar jag nog alla språk utan engelska och svenska ;)).

  Det här var en bra fråga! Måste klura lite på den innan jag svarar…..
  Frida (påhittade nöjen) recently posted..Tiden finns nog- det är jag som behöver bättra mig

  • Jag kan italienska och skulle nog kunna klura ut en del av vad som står men jag orkar inte anstränga mig hur mycket som helst. Förutom de långa partierna av latin finns där även latinska meningar insprängda lite här och var i texten. Jobbigt!

Trackbacks

 1. […] istället hoppar jag på Annikas bokbloggsjerka (trots att det är sista dagen). Man skall skriva om jerkan, läsa andras bloggar, prata böcker […]

 2. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: