Bokbloggsjerka 28 juni – 1 juli

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”. 

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

5. Kopiera ditt svar och skicka det i ett mail till jerka@alkb.se

 Vilken ”bad guy/girl” tycker du bäst om och varför?

Utan tvekan Christopher Silfverbielke i böckerna av Dan Buthler och Dag Öhrlund. Han är så obehaglig och fascinerande att jag nästan skulle vilja träffa honom på riktigt bara för att kunna studera honom på riktigt nära håll.

Comments

 1. Jag delar helt och fullt din fascination för Silfverbielke. Böckerna är så otroligt bra.
  Annika recently posted..172: 237 Plektrum

 2. Det här med att ”tycka om” kan man ju tolka på olika sätt, jag valde att tolka det som en uppmaning att komma med argument för varför jag valt ut just min person som den obehagligaste av alla romanskurkar:
  http://my.opera.com/Kattslaven_Koko/blog/2013/07/01/ondskans-banalitet-indeed
  Koko recently posted..Tegelstenar byggde denna vackra bokhylla

Trackbacks

 1. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. […]

 2. Bokfrossa skriver:

  […] veckans bokbloggsjerka ställs frågan: Brukar du läsa noveller och/eller andra ”short stories”, vilken/vilka är din […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: