Bokbloggsjerka 3 december – 6 december

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller om man så vill) runt bland som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att ett inlägg om på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ””inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

VILKEN FÖREDRAR DU OCH VARFÖR?

Som bekant brinner jag för deckare som var den jag upptäckte redan för 3 år sedan. Jag blir nästan som ett barn på julafton när jag får sätta tänderna i en ny (i alla fall ny för mig) fräsch deckare och om jag gillar den kan jag bli sittande i timmar. Som tur var är det bara jag som bor hemma för närvarande då mina flickor pluggar på annan ort. Men å andra sidan skulle de inte så mycket som lyfta på ögonbrynet om jag konstant satt med näsan i en även om de skulle vara hemma. De är van med mig och min bokmani.

Jag har dock börjat försöka vidga mina vyer lite grand. Som exempel kan nämnas att jag har läst samtliga Diana Gabaldons böcker och älskat dem (Som ett eko var dock något av en besvikelse). Dessutom har jag läst någon enstaka biografi: Böckerna av och med samt Tillbaka till livet: Alisons historia av Marianne Thamm.

Gemensamt för samtliga böcker jag läser är att de måste beröra mig på något vis. Det går inte an att bara sno ihop en deckarhistoria och tro att jag ska köpa allt som står där. Karaktärerna måste vara intressanta och ingår boken i en serie så måste de dessutom utvecklas. Intrigen måste vara spännande, intressant, medryckande och inte minst, trovärdig. Språket måste följa vissa kriterier. Lyckligast blir jag om författaren behärskar showing vs telling till fullo. Och om den kursiverade mördaren/offret/ etc inte visar sig över huvud taget är lyckan fullständig.

Comments

 1. Nu har jag också svarat! http://www.enligto.se/2010/12/04/gott-och-blandat/
  enligt O recently posted..Gott och blandat

 2. Nu har jag svarat på veckans jerka! Gå in här för att se mitt svar: http://bokflickan.blogspot.com/2010/12/veckans-bokbloggsjerka-ar-har-igen.html
  Bokflickan recently posted..Veckans bokbloggsjerka är här igen!

 3. Jag håller absolut med om att en bok måste beröra och att karaktärerna inte får vara statiska!

  http://www.spetsig.se/?p=2122

 4. Jag höll nästan på att glömma att det var jerka idag, men bara nästan.

  Här kan man läsa mitt svar:

  http://bokmamma.blogspot.com/2010/12/bokbloggsjerka-veckans-fraga.html
  BokMamma recently posted..Bokbloggsjerka – veckans fråga

 5. Visst är det så att människorna måste beröra en – annars läser jag inte!
  http://joanna-ochdagarnagar.blogspot.com/2010/12/bokbloggsjjerka-i-adventstid.html
  Anna recently posted..bokbloggsjerka i adventstid

Trackbacks

 1. […] har inte någon favoritgenre som jag alltid läser, som Annika har. I veckans bokbloggsjerka ber hon oss alltså att plocka fram just EN favoritgenre och det är […]

 2. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: