Bokbloggsjerka 4 – 7 oktober

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Berätta om en ”bokmiljö” som du har besökt alternativt gärna skulle vilja besöka. Naturligtvis är det även okej att ta upp fiktiva miljöer om du vill det!

Ps. Varför får jag känslan av att Hogwarts kommer att dominera den här veckan!? 🙂

För en tid sedan läste jag ut Already Dead av Stephen Booth och jag blir lika glad varje gång jag åter får tillfälle att besöka Derbyshire och Peak District även om jag aldrig har satt min fot där i verkliga livet.

Diane Fry hatar att behöva spendera en enda minut i dessa områden medan Ben Cooper ger oss känslan av att det är paradiset på jorden.

Vem som har rätt kan jag bara sia om men jag skulle absolut inte ha någonting emot att åka dit för att bilda mig en egen uppfattning om det grevskap som jag har besökt så många gånger i och med Booths böcker.

Comments

 1. Det är fortfarande måndag – nätt o jämt! Jag vill resa till medeltidsengland:
  http://my.opera.com/Kattslaven_Koko/blog/medeltidsromantik

 2. Här kommer så, i elfte timmen, mitt svar på veckans fråga:
  http://kraka.moah.se/2013/10/07/craigh-na-dun-och-ale-stenar-bokbloggsjerka-4-7-oktober/

 3. jag vill nog vara med, irländska Aranöarna: http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2013/10/irlanska-aranoarna.html

 4. Här kommer mitt bidrag:
  http://frejareddevil.wordpress.com/2013/10/06/doda-talar-inte-en-resa-i-stillhet/

  Och jag håller med om ditt restips, jag skulle kunna åka vart som helst om det innebar att jag fick träffa Ben Cooper…

 5. Här är ett svar från mig 🙂 kan hända jag svarar från bokkatten också sen. http://kulturjennah.blogg.se/2013/october/bokbloggsjerka-in-i-bokmiljon-2.html

 6. Ah, inte Hogwarts för mig, faktiskt… 😛

 7. Jenny E. says
 8. Fiktiva miljöer i all ära – den här veckan vinner en faktisk plats (land)!

  http://kattugglan.blogspot.se/2013/10/bokbloggsjerka-4-7-oktober-bokmiljoer.html

 9. Mitt svar:

 10. Nu har jag skrivit om platser jag besökt och vill besöka:http://poplitt.wordpress.com/2013/10/06/bokbloggsjerka-4-7-oktober-bokmiljoer/

 11. Inte Hogwarths för mig heller 🙂
  http://boktok73.blogspot.fi/2013/10/bokiga-miljoer.html

 12. Det blev ett långt svar för mig och nej, inte Hogwarts 🙂

 13. Blev kanske mer dikt- och författarmiljö, men här är mitt svar: http://bit.ly/16pTmaG

 14. Hade jag läst om Maldiverna hade jag sagt Maldiverna, men nu blev det lite närmre än så 🙂

Trackbacks

 1. […] Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är: Berätta om en ”bokmiljö” som du har besökt alternativt gärna skulle vilja besöka. Naturlig… Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på […]

 2. […] helg och dags för Annikas bokbloggsjerka. Frågan denna vecka […]

 3. […] är helg och det betyder för många bokbloggsjerka! Denna veckan vill Annika att vi ska berätta om bokmiljöer och det vill jag såklart hänga […]

 4. […] Annika vill att vi ska berätta om en ”bokmiljö” som du har besökt alternativt gärna skulle vilja besöka. Naturligtvis är det även okej att ta upp fiktiva miljöer om du vill det! […]

 5. […] Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg: […]

 6. […] vecka ställer Annika den roliga frågan: Berätta om en ”bokmiljö” som du har besökt alternativt gärna skulle […]

Speak Your Mind

*