Bokbloggsjerka 6 – 9 augusti

Om

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i Mr Linkyn här nedanför. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din och börja hoppa runt bland alla som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya som har lagts till i listan.

Du måste ha en för att få vara med. Med detta inte sagt att du inte kan ha en mer ”allmän” blogg, men huvudinnehållet måste ha med och läsning att göra.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan i Mr Linky listan här nedanför.

2.  Besök andra genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om . Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

BERÄTTA OM BOKEN/BÖCKERNA DU LÄSER JUST NU

har inte mindre än tre böcker på gång:

Der zweite Schöpfer ( Straw Men) av Michael Marshall som hyllas av ingen mindre än Stephen King. Huruvida det verkligen är ett ”mästerverk” återstår att se men Marshall har onekligen skapat en oerhört komplex och spännande debutroman. Komplexiteten består av inte mindre än tre till synes oberoende skeenden: Ward Hopkins (f.d. CIA agent) försöker med alla medel att ta reda på vem som mördade hans föräldrar, John Zandt (f.d. polis) hjälper sin f.d. kollega Nina att spåra upp den eller de som rövar bort unga flickor och som sedan lämnar budskap skrivna med döttrarnas eget hår på föräldrarnas broar. Dessutom inträffar en osannolik massaker i England. (s.24/428)

Mannen som vände insidan ut av har precis börjat på. En stor varg slår till på nätterna och river får. Ja, längre än så har jag faktiskt inte kommit. (s.34/284)

Detsamma gäller för Maskrosungen av där för närvarande befinner mig på sidan 17/25. Sandras och Dicks liv slås i spillror när Dick får veta att han lider av MS….

Comments

 1. Vad gör man om man inte har en bokblogg??

  • Jag har backat från kravet om att ha en renodlad bokblogg. Ett intresse för böcker bör man dock ha så att alla som deltar kan hjälpas åt att sprida fina boktips.

 2. Hej, jag vill också vara med! Länken till mitt inlägg finns här: http://bokbloggen.webblogg.se/2010/august/utkast-aug-12-2010.html

 3. Jag har fixat till mitt något förvirrade inlägg och svarat på rätt fråga!

 4. vad rolig idé 😀 jag svarar på veckans fråga här http://crazyinbooks.blogg.se/ 😀

 5. Jag hänger på!
  Mannen som vände insidan ut fyndade jag för tio kronor på ICA i sommras… nu skall det bara bli av att läsa den med.

  • Välkommen!

   Jag har inte kommit längre i boken än när jag skrev inlägget. Men den verkar onekligen vara … annorlunda, men det behöver ju ingalunda betyda att den är dålig. Svaret på den frågan kommer i recensionen inom sinom tid …

 6. Hej! Jag deltar gärna också i din bokbloggsjerka. Jag har skrivit ett svar på veckans fråga 🙂

  Kul idé!

 7. Kul idé!

 8. Jag tror jag hade bloggkontakt med Sandra Gustafsson ett tag för länge sedan: hon var himla trevlig och klok. Jag måste läsa hennes bok. 🙂 (oavsiktligt rim)

  • Normalt sett läser jag väldigt sällan biografier men det var någonting med den här som fångade mitt intresse. Exakt vad vet jag inte riktigt, men det ska hur som helst bli spännande att se om jag för en gångs skull kommer att vara överens med kritikerna 🙂

 9. Har svarat på veckans fråga här:
  http://www.barnboksbloggen.se/?p=3083

 10. Kul idé! Påminner om http://www.bokbloggar.se/slumpa som gör att man blir slumpad till en av drygt 370 aktiva bokbloggar från Bokbloggar.se.

  • Aha, jag visste inte ens om att det fanns någonting sådant hos bokbloggar.se. Tack för tipset, det måste jag självklart prova på någon gång!

Trackbacks

 1. […] 9, 2010 · Kommentera Dags för nummer två av Annikas Bokbloggsjerka (för regler och nummer 1 se här. Haka på […]

 2. […] Förra veckan var jag lite sent ute när det gällde bokbloggsjerkan som Annika dragit igång men nu vill jag gärna hänga på. Tanken med jerkan är att den ska hjälpa oss hitta nya, intressanta bokbloggar att läsa och det vill jag ju inte missa Vill du veta mer och kanske hänga på kan du läsa mer här. […]

 3. […] Annika fortsätter sin bokbloggsjerka den här veckan. Och veckans fråga är: […]

 4. Bokbloggsjerka 6/8-9/8…

  Då var det dags för bokbloggsjerka igen! Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas Mr. Linky som du finner här. Besök andra bloggare som anmält sig genom att klicka på deras ”jerka”-inlägg i Mr. Linky. Hitta nya bloggar att f…

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: