Bokbloggsjerka 7 – 10 december

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ””.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Först en liten förvarning: Det här är den näst sista jerkan innan juluppehållet!

Finns det någon bok som du på eller annat sätt alltid återvänder till? Naturligtvis är det alltid trevligt med en motivering, men så här i juletid kan jag ha visst överseende med om tiden inte riktigt räcker till det.

Jag kan vara nostalgisk av mig vid speciella tillfällen, men böcker återkommer jag sällan till. Har jag läst ut en bok så har jag, och därmed är den – om inte glömd – så i alla fall ett passerat kapitel.

På senare tid har det dock dykt upp en bok som jag har tummat på flera gånger och den har något av en magnetisk kraft på mig. Den heter The Marshall Plan for Novel Writing och är skriven av Evan Marshall. Här handlar det dock inte om nostalgi, utan det är den boken som ska göra mig världsberömd 🙂

Vill du läsa en riktigt bra bok om skrivande ska du absolut läsa den här.

Comments

 1. Oj jag har glömt skriva här att jag är med den här veckan. Nåväl här kommer länken till inlägget http://sincerelyjohanna.blogspot.se/2012/12/bokbloggsjerka-7-10dec.html

 2. Hepp! Den här veckan är jag med igen. Ser verkligen fram emot att surfa, jag menar jerka runt och läsa andras inlägg! 🙂

 3. Oj, vad många det var som inte läser om böcker. Jag läser jättegärna om mina favoritböcker! http://snabbmakaroner.wordpress.com/2012/12/09/visst-laser-jag-om-favoritbockerna/

 4. Här är mitt svar:

 5. När stressade juletider står för dörren kan det vara god tid att tänka på mening – det handlar boken jag återvänder till om: http://lasresan.se/leva-innerligt/

 6. Sådär, nu är inlägget om boken klart, klockan är kvart i ett dags att gå och lägga sig, men jag tror jag bläddrar lite i den innan jag somnar.
  http://kajsalisasblogg.wordpress.com/2012/12/07/stad-i-forvandling/

 7. Ja, jag har en sådan bok! Och har skrivit ca en miljon inlägg där den nämns. 🙂 http://vadvilljagtjuva.blogspot.se/2012/12/veckans-jerka-vilken-bok-atervander-jag.html

 8. Den bok som du nämner kanske man skall ge sig på så man får lite inspiration till skrivandet.

  Mitt bidrag för veckan finns på plats här: http://lenasgodsaker.blogspot.se/2012/12/bokbloggsjerka-7-10-december.html

 9. Här är mitt bidrag till denna jerka 🙂 http://www.jonnalindberg.com/bokbloggsjerka-7-10-december/

 10. Här är mitt något förvirrade svar..

  http://elizeths.blogspot.se/2012/12/bokbloggsjerka-v-49.html

 11. Här är mitt (tyvärr) väldigt korta svar:
  http://www.dolasbokblogg.blogspot.se/2012/12/bokbloggsjerka-7-10-december-biblioteks.html

  Har just nu ingen tid att hinna med ett mer utvecklat svar.

 12. Nu har även jag svarat 🙂

 13. Här är mitt svar. Och motivation. Och bakgrundshistoria. Och nulägesbeskrivning.

  http://carolinalandin.blogspot.se/2012/12/bokbloggsjerka-7-10-december.html

 14. Här är mitt något luddiga svar:
  http://tidningsida.se/2012/12/07/aterkommande-lasning/

 15. Här kommer mitt svar, som blev lite längre och svamligare än jag tänkte

  http://dengladaforsokskaninen.blogspot.se/2012/12/bokbloggsjerka-7-10-december.html

 16. Här kommer ett svar som blev längre än jag trodde!

  http://hjohansson.blogspot.se/2012/12/bocker-jag-aterkommer-till.html

 17. Egentligen en ganska enkel fråga med ett enkelt svar. Kan man tycka. Här är mitt svammel 🙂

Speak Your Mind

*