Bokbloggsjerka 7 – 10 mars

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Inspirationen till veckans jerka är hämtad från The Guardianas artikel Which book will never be find on your shelves?

Hos mig kommer det aldrig att finnas böcker som kretsar i området av dikter, Harlequin, Sci-fi eller fantasy.

Ej heller kommer det att finnas rum för några klassiker eftersom jag har oerhört svårt att se lockelsen med dem. I artikeln nämns Madame Bovary och den har jag faktiskt läst under tvång via Högskolan. Jag hade dock ingen som helst behållning av den och jag skulle aldrig komma på tanken att läsa en klassiker av fri vilja.

Comments

 1. Lite sent, men här är mitt svar, i alla fall. 🙂

 2. Svarar snabbt och slarvigt då det är sent … men svarar iallafall! http://mylifestylebyelvira.blogspot.com/2014/03/bokbloggsjerka-7-10-mars.html

 3. Lite kort om vad man inte hittar i mina hyllor 🙂

 4. Solen lyser! Och här mitt svar på jerkan.

 5. Jag funderar på genrer, men väljer till slut en titel. http://mestpocket.blogspot.se/2014/03/bokbloggsjerka-7-10-mars.html

 6. Här kommer mina böcker. Jag tyckte den här var svår! Men Harlequin är ett hett tips även i mitt fall…
  http://frejareddevil.wordpress.com/2014/03/09/bokhyllor-och-mellofinal/

 7. Sandra says

  Vilken rolig fråga! Här är mitt inlägg: http://www.ctrlread.se/2014/03/bokbloggsjerka-aldrig-i-min-hylla.html

 8. En enda regel hade jag att hålla reda på och ändå gick det som det gick…

  http://barahittepa.blogspot.ch/2014/03/sag-aldrig-aldrig.html

 9. Vilken svår fråga du ställer! Här kommer mitt svar, och nu är även min bloggdesign klar! 😀

  http://funderskan.blogg.se/2014/march/bokbloggsjerka-7-10-mars.html#comment

 10. Mitt svar finns i bloggen. Välkomna dit!
  Kram Cissi

Trackbacks

 1. […] Veckans jerka baseras på artikeln Which books will never be on your shelves? och handlar alltså om böcker som man aldrig skulle kunna tänka sig att läsa eller äga. Jag håller med om det som de uttrycker i artikeln: det är väldigt intressant att kolla in andras bokhyllor. […]

 2. […] och bokbloggsjerkan sjunger på sista versen. Tur att den gäller t.o.m. måndag när jag äntligen tar mig tid för […]

Speak Your Mind

*