Bokbloggsjerka 8 – 11 april

Har du ett genuint intresse för böcker? du om /litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller om man så vill) runt bland som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra genom att klicka på deras ””inlägg. Hitta nya att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Finns det någon författare som du beundrar extra mycket och vad är det i så fall som gör han/hon så speciell?

Jag har många favoritförfattare som jag tycker skriver otroligt bra. Det finns dock tre som jag vill lyfta fram lite extra på grund av deras exceptionellt goda författarkvalitéer:

Michael Connelly är en extremt produktiv författare som ligger på ett snitt om 2 /år. Han är långt ifrån ensam om detta men det som gör honom så speciell är att han skriver böcker med flera olika huvudkaraktärer och han gör det förbenat bra! Min favoritkaraktär är självklart Harry Bosch för han har jag läst flest böcker om. Samtidigt är min favoritbok Poeten där Rachel Walling och Jack McEvoy står för fiolerna. Det är just mångfalden som imponerar på mig när det gäller Connelly.

Dennis Lehane skriver också där flera olika spelar huvudrollerna men när det gäller honom så har jag endast gillat böckerna med Kenzie och Gennaro. Med ett undantag: . Det är sällan som jag får känslan av att ha blivit blåst när jag har kommit till slutet av en men Lehane kollrade bort mig fullständigt under de allra sista sidorna. Jag läste om boken några månader senare och det var först då som jag förstod, eller i alla fall trodde att jag gjorde det, vad som egentligen hände. är genialisk skriven av ett litterärt geni.

Diana Gabaldon mixar nutid med 1700-talets på ett snillrikt sätt och jag kan inte annat än att beundra denna underbara kvinna som lyckades få mig fast i de ”märkliga stenarnas värld”.

Comments

 1. Här hittar ni mitt svar:

  http://www.bokbrus.se/2011/04/vem-beundrar-jag/

  Ha en trevlig söndag!

 2. Ja när jag läste Patient 67 så kände jag detsamma, helt bortkollrad 🙂 men så bra bok! Håller helt med dig om Gabaldons förmåga där. Connelly måste testas efter din beskrivning.
  Erika recently posted..Bokbloggsjerka

  • Om du inte har läst Connelly ännu så har du oerhört många bra böcker att se fram emot 🙂

 3. Då har jag svarat!

 4. Japp, jag är med…
  Bokslukaren recently posted..Favoritförfattare

 5. Här har ni mina författare i veckans jerka.
  http://erikasbokprat.blogspot.com/2011/04/bokbloggsjerka.html
  Erika recently posted..Bokbloggsjerka

 6. Det finns ett svar från mig. Ett riktigt kärleksbrev blev det. Connelly är även min favorit, men han fick inte vara med.
  http://www.enligto.se/2011/04/09/beundra-ar-ett-svart-ord/

 7. Veckans: http://www.spetsig.se/?p=3276
  Spetsig recently posted..Bokbloggsjerka 8-4-11-4

Trackbacks

 1. Veckans bokbloggsjenka. « thecuriouscaseofthebooks skriver:

  […] Annika är jag återigen med i veckans bokbloggsjenka. Och frågan är denna gång Finns det någon […]

 2. […] Bokbloggsjerkan denna vecka ger oss frågan: […]

 3. Vem beundrar jag? skriver:

  […] var det dags för veckans Bokbloggsjerka igen. Idag frågar […]

 4. […] Veckans bokbloggsjerka handlar om författare vi beundrar och jag måste säga att ordet är svårt. Beundra är för mig att tycka att någon är bra såklart, men ordet för också med sig en viss undergivenhet. Att beundra någon handlar om att de är  så speciella att det är omöjligt att nå deras nivå. Lite övermänsklighet sådär. Jag utgår dock inte från att dessa författare på något sett skulle se sig själv som överlägsna andra. Faktum är att jag i det första exemplet är helt säker på att så inte är fallet. […]

 5. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: