Bokbloggsjerka 8 – 11 oktober

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i Mr Linkyn här nedanför. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan. (Under fliken ”Jerka” finns en sammanställning på vilka deltagare som har anmält sig till respektive vecka. Listan uppdateras varje måndag).

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i Mr Linky listan här nedanför. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

VILKET/VILKA BOKFORMAT (POCKET, INBUNDEN, E-BOK, LJUDBOK…) FÖREDRAR DU OCH VARFÖR?

För mig är det tveklöst inbundet som gäller. I alla väder. En inbunden bok ser snyggare ut i bokhyllan, den är lättare att ”hantera” var man än läser, stilen är läsvänligare, läsningen flyter bättre.

Pocketboken har dock en (!) fördel: den är perfekt att ta med sig när man reser och man kan gott lämna den på t.ex. en soffa eller ett bord i en allmän byggnad så att den förhoppningsvis kan förgylla någon annans vardag.


Comments

 1. Nu har jag svarat på veckans fråga. 🙂

  Det blir ju lite tokigt eftersom jag gör det i min blogg som bara innehåller bokrelaterade inlägg och mina kommentarer länkar till den diversifierade bloggen, den som innehåller för mycket larv enligt en person i min närhet. 😉

  Men om du kände dig vilsen var det alltså inte för att jag gjort om min blogg utan för att du kom till en helt annan blogg med länken i Mr Linky.
  Katarina recently posted..Skomakaren eller hembakat

 2. Har svarat.
  Annica recently posted..Nä men jag tror

 3. Flr mig funkade Mr Linky 🙂
  Frida recently posted..Bokgeografi – Algeriet

 4. Hoppar på jerkan denna vecka med. Kul att besöka alla bloggar!
  Anna recently posted..bokbloggsjerka

 5. Nu har jag med svarat . Hade inga problem med ”Mr Linky” men skickar med länken här med.

  http://bokmamma.blogspot.com/2010/10/bokbloggsjerka-veckans-fraga_08.html
  BokMamma recently posted..Bokbloggsjerka – veckans fråga

 6. Som ”Full bokhylla”: http://www.spetsig.se/?p=1850 😉
  Spetsig recently posted..Bokbloggsjerka 8-10-11-10

 7. Jag kan inte se ”Mr Linky” idag, så jag klistrar in länken här:

  http://fullbokhylla.wordpress.com/2010/10/08/bokbloggsjerka-om-format/
  Full bokhylla recently posted..Bokbloggsjerka om format

Trackbacks

 1. […] är här, och vad ger mer helgkänslor än Annikas bokbloggsjerka? Denna helgen frågar hon vilket/vilka bokformat jag föredrar och […]

 2. […] handlar om litteraturformat i veckans bokbloggsjerka och Annika vill ha svar på följande […]

 3. […] Den senaste frågan i Annikas bokbloggsjerka är: Vilket/vilka bokformat (pocket, inbunden, e-bok, ljudbok…) föredrar du och varför? […]

 4. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas Mr. Linky som du finner här. […]

 5. […] jerka handlar om form. Annika vill […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: