Bokbloggsjerka 9 – 12 augusti

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”. 

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

 Vi tar en enkel fråga den här veckan: vad läser du just nu?

66 comments
Martin J Sällberg
Martin J Sällberg

Trött på dumheterna i världen? Det har kommit ut en bok som heter "How to exterminate stupidity Or the art of not justifying anything at all". Den går igenom forskning om extrema återhämtningar efter hjärnskador, epigenetik, genetisk variation mellan olika hjärnceller i samma individs hjärna, självmotsägelser i de etablerade medicinska (framför allt genetiska) teorierna om livsduglighet, vetenskapliga evolutionsparadoxer som visar att evolutionspsykologin är orealistisk, och visar helt logiskt att det är ursäkterna som är orsaken till alla dumheterna! Den innehåller även tips för hur det går att sluta med ursäkter och därmed dumheter. Boken kan beställas genom Recito förlag på länken http://litenupplaga.se/1198 Som bloggägare kan du kanske posta om den boken någon gång om du vill!

CissiG
CissiG

Här är min lilla jerka! Kram Cissi

Mattias
Mattias

Här kommer min jerka. Tacksamt med en enkel fråga. :)

TinaO
TinaO

Det är fint med enkla frågor också. Ser fram emot mycket läsinpiration den här jerkan!

Koko
Koko

Tips om finlandssvensk (skräck)litteratur utlovas: Mörkare än Mårran

Trackbacks

  1. […] här veckan ställer Annika frågan: Finns det någon författare som i ditt tycke kommer undan med de så förhatliga […]

  2. […] Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är: Vi tar en enkel fråga den här veckan: vad läser du just nu?  Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på […]

  3. […] den här gången kan till och med jag snabbt hitta ett svar på Annikas fråga i veckans jerka. Händer sannerligen inte varje gång. Frågan är vad läser du just […]

  4. […] känns som evigheters evighet sedan jag var med i en bokbloggsjerka, så jag måste bara hoppa på denna helgs jerka, för frågan passar mig bra:  vad läser du just […]

  5. […] tur är ställer Annika en lätt fråga denna vecka: Vad läser du just […]

  6. […] tag sedan jag var med i bokbloggsjerkan men denna helg har Annika en enkel […]

  7. […] Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg: […]