Bokbloggsjerka 9 – 12 juni

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

 1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg.(Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).
 2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!
 3. Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
 4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Mitt hjärta har alltid bankat extra mycket för 80-talet och då främst när det gäller musik. Musiken jag upptäckte då återvänder jag konstant till än i dag och rockradio går varm hemma hos mig. När jag blir extra nostalgisk brukar jag leta mig tillbaka till mina tidigaste minnen när det gäller böcker. För mig är det starkaste minnet när vi (skolan) åkte till biblioteket en gång i månaden och hur jag plockade till mig bok efter bok för att sedan i princip stänga in mig i mitt rum för att fly bort i fantasins värd.

Vilket är ditt tidigaste och/eller starkaste minne av böckernas underbara värld?

Comments

 1. Jag undrar hur många som svarat Astrid Lindgren? Jag måste gå och kolla. Här mitt minne, tack Annika för nostalgitrippen: https://kattslavenkoko.wordpress.com/2017/06/12/ett-maste-du-veta/
  Koko recently posted..Ett måste du veta

 2. Här kommer mina minnen!
  http://boktok73.blogspot.fi/2017/06/bokminnen.html
  boktok73 recently posted..Bokminnen

 3. Det blev lite senare den här gången, men här kommer mitt något trotsiga svar.
  http://kajsalisa.com/2017/06/11/flicka-som-inte-ville/
  KajsaLisa recently posted..FLICKAN SOM INTE VILLE ……….

 4. Upptäckte inte ens att det stod maj skrev det så först på mitt inlägg tills jag läste andras kommentarer, vad då ”hjärnsläpp” 😉
  Så här kommer mina minen

  http://mittbokintresse.blogspot.se/2017/06/bokbloggsjerka-9-12-maj.html

 5. Jag har nog gått lite utanför ramen, men här är mitt svar i alla fall:
  http://skrivrobert.blogspot.se/2017/06/bokbloggsjerka-9-12-juni.html
  Robert W recently posted..Bokbloggsjerka 9-12 juni

 6. Själv är jag mest fast i musiken från 90-talet
  Här kommer mitt svar.
  http://dengladaforsokskaninen.blogspot.se/2017/06/bokbloggsjerka-9-12-juni.html
  Hanna (Den läsande Kaninen) recently posted..Bokbloggsjerka 9 – 12 juni

 7. Jag blev totallurad, trodde att nån riktig oordning uppstått … tills jag när jag äntligen fattar att det är lite tokigt med den där rubriken bara … så vid ungefär tionde kollen på jakt efter veckans ämne insåg jag vad felet var. Nu har jag svarat!
  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2017/06/vilket-ar-mitt-tidigaste-ocheller.html
  Klimakteriehäxan recently posted..Heffaklumpen och Martina

 8. Nu fick jag titta två gånger på rubriken, men det hade varit fint om vi kunde backa till maj. För visst går det lite för fort. Jag gillar 80-tals musik också. http://eggetbok.blogspot.se/2017/06/bokbloggsjerka-9-12-juni.html
  Marie Eggimann recently posted..Bokbloggsjerka 9 – 12 juni

 9. mitt allra första bokminne:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2017/06/mitt-forsta-bokminne-jerka.html
  tant Hanneles bokparadis på Hisingen recently posted..mitt första bokminne – jerka

 10. Mitt svar
  http://bokgodis.blogspot.se/2017/06/minnen.html
  Maddes bokblogg recently posted..Minnen

Trackbacks

 1. […] var det dags för långhelgens bokbloggsjerka […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: