Bokbloggsjerka 9 – 12 maj

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Jag har börjat att läsa Två soldater av Roslund och Hellström och för varje gång jag tar upp den blir jag förbannad.

Jag närmar mig 200 lästa sidor men det har inte hänt någonting. Jag fortsätter dock att kämpa eftersom min bror har lovat att boken kommer att ta bli rysligt spännande om ett par hundra sidor till. Vidare har han vid flera tillfällen sagt att just den här boken passar bättre som ljudbok.

Tyvärr är jag inte särskilt förtjust i ljudböcker, främst eftersom jag inte har kommit på vad jag ska kunna göra under tiden som jag lyssnar. Att bara sitta med armarna i kors går bort. Detsamma gäller att lyssna och jobba samtidigt. Alla tips mottages tacksamt!

Hur ställer du dig till ljudböcker och vilken är den bästa ljudboken som du har ”läst”?

Comments

 1. DinoSara says
 2. Här kommer min länk!
  http://frejareddevil.wordpress.com/2014/05/12/mote-ljudbocker-och-glasverandan/
  Vad gäller Två soldater hade jag supersvårt för den till att börja med, men när Evert Gräns kom in i handlingen funkade det bättre. Jag tror det beror på att språket i början stämmer överens med killgängsspråket och det var svårt för en tant som mig att ta till sig… Evert Gräns verkar vara mer när mig som person… så jag säger som din bror, härda ut, för sen tyckte jag det var en kanonbok!
  Freja recently posted..Möte, ljudböcker och Glasverandan

 3. Tack vare en enkel funktion fixar jag nu även ljudböcker! http://doktorglas.blogg.se/2014/may/veckans-bokbloggsjerka-ljudbocker.html
  Doktor Glas recently posted..En söt bukett

 4. inga ljudböcker för mig…

  http://mestbaradeckare.blogspot.se/2014/05/inga-ljudbocker-for-mig.html
  klok som en bok:-) recently posted..inga ljudböcker för mig

 5. Jag har jerkat lite. Välkomna till min blogg.
  Kram Cissi
  CissiG recently posted..BokBloggsJerka 9-12 Maj – ljudböcker

Trackbacks

 1. […] gårdagens inlägg om gratis e-böcker så fortsätter jag med veckans jerka som handlar om […]

 2. […] gårdagens inlägg om gratis e-böcker så fortsätter jag med veckans jerka som handlar om […]

 3. […] Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga: Hur ställer du dig till ljudböcker och vilken är den bästa ljudboken som du har ”läst”? Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: