Bokfrågornas ABC – bokstaven R

I Bokfrågornas ABC går det minsann undan då vi redan är framme vid bokstaven ”R”.

1. Har du läst någon bok som kretsar kring en rättegång? Oh ja! I Luftslottet som sprängdes av kretsar en ganska stor del kring rättegången mot Lisbeth Salanders plågoandar (och då framför allt Teleborian). I övrigt har läst en och annan bok av Grisham och då är rättegångar – eller åtminstone advokater – ett stående inslag.

2. Har du någon romantisk favoritbok? Nej, det har inte om man med det menar Harlequin eller liknande. Däremot finns det ju en släng av i de flesta och tyckte väldigt mycket om att om relationen mellan Jamie och Claire Fraser i böckerna skrivna av Diana Gabaldon. fick en enorm myskänsla när jag läste dem och nu börjar en omläsning att närma sig.

3. Religion påverkar oss antingen vi är troende eller inte. om en bok där religionen har betydelse. Det måste i så fall bli böckerna Flyga drake och Tusen strålande solar där religionen var väldigt tydlig. fick en känsla av att de kunde vara berättelser ur verkligheten på det sätt han beskrev kvinnorna och deras ”plats” i samhället: bara ögonen får synas när de går utanför huset, de får inte bära smink, de ska lyda mannens minsta vink osv. Jag var fruktansvärt arg och frustrerad vid upprepade tillfällen under tiden som jag läste dem. Vad det beror på kan jag inte sätta fingret på, men den tydliga gränsdragningen mellan man – kvinna, ”mästare” – tjänare var extremt provocerande för mig.

4. Slutligen vill att du berättar om en riktigt rolig bok! Böckerna om Bridget Jones tyckte var hysteriskt roliga – åtminstone bitvis och när böckerna blev film så såg hon ut precis som den bild jag hade skapat. Det var kul!

Comments

  1. Bridget är fantastisk och hemsk på samma gång! Första boken var fantastiskt rolig!!!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: