Bokfrågornas ABC – del 12

Turen har kommit till bokstaven L i Lilla O´s Bokfrågornas ABC.

  • älskar och har listat lästa böcker sedan 1999. Hur kommer du ihåg vilka böcker du läst? Skriver du ? har länge tänkt att jag ska börja skriva över vilka böcker har läst, men det har aldrig blivit av. Jag har dock ganska bra koll ändå på vilka böcker jag har läst, men visst händer det ibland att jag lånar hem en som jag efter några rader eller efter några kapitel känner igen. Det händer dock inte så ofta.
  • Lyrik ligger mig också varmt om hjärtat. En som hemska svensklärare har förstört för allt för många. Vad är din relation till lyriken? Har du någon favoritpoet eller favoritdikt? Enda gången läser lyrik är när jag studerar litteraturvetenskap. Det är en som helt enkelt inte förstår mig på.
  • Ledamöterna i Svenska Akademien är aderton till antalet. Vem är din favorit bland nuvarande och gamla ledamöter? Har du någon du inte förstår dig på? Dom enda vet namnet på är Kristina Lugn och Horace Engdahl. När Lugn framträder i då byter kanal för jag klarar bara inte av människan. Främst beror det nog på hennes otroligt sävliga sätt. Dessutom skriver hon lyrik och det är som bekant inte min genre. Engdahl har jag ingen ”relation” till annat än att jag har läst hans essä Den romantiska texten som jag tyckte var både välskriven och intressant.
  • Sjung långsamhetens lov eller inte. vill i alla fall att du ska om en riktigt långsam som du läst. vill gärna ha lite tempo i böckerna jag läser annars tappar jag fort intresset. Många böcker kan dock börja väldigt segt (som t.ex. Landet bortom haven av Tamara McKinley och Främlingen av Diana Gabaldon) för att sedan fullständigt blomma ut i ett allt högre tempo tills de till slut fullständigt exploderar.

Comments

  1. Vi tycker lika om Lugn och Tolkien. Det får lov att vara lite tempo både på böcker och människor!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: