Bokfrågornas ABC – Del 2

Så var det åter dags för Lilla O:s utmaning Bokfrågornas ABC. Den här veckans bokstav är B

 1. B-filmer är rätt kassa filmer. Berätta om en riktigt dålig bok som du läst. Snabba cash av Jens Lapidus är något av det sämsta jag har läst. Eller läst och läst förresten. Efter ungefär halva boken började jag snabbögna igenom sidorna för att mot slutet bara slöbläddra. Usch!

 2. B som är böcker. Köper du mycket böcker? Nya eller begagnade? Eller brukar du kanske få dem eller låna dem? Är det vissa böcker som du måste äga? Jag köper väldigt sällan böcker utan jag lånar det mesta på biblioteket. Köper böcker gör jag endast när jag har blivit riktigt ”såld” som jag t.ex. blev av Stieg Larsson. Hans böcker pryder min bokhylla. Andra böcker som jag köper är facklitteratur. Jag har riktigt många sådana som trängs i min bokhylla.

 3. A-laget är dessutom bättre än B-laget. Finns det mer eller mindre fin litteratur? Ge exempel på båda och förklara hur du tänker. Jag hör till den skolan som bara läser deckare eller annan skönlitteratur och det är i min värld precis lika fint som gamla klassiker. När jag läser kurser i litteraturvetenskap känner jag ibland hur jag riktigt lider av att vara tvungen att läsa gamla klassiker som t.ex. Odysséen, dikter av Shakespear, berättelser av Boccaccio etc. Jag skulle däremot inte vilja gå så långt som att kalla detta för strunt, men det är inte mitt första val när jag själv får välja vad jag ska läsa. Faktiskt har jag det inte som något alternativ alls när jag tänker efter.

 4. Läser du många biografier? Berätta om en favorit. Vems biografi vill du gärna läsa? Vems kan du vara utan? Vad tycker du om ”fejkbiografier” där verkligheten och det fiktiva blandas? Har du läst någon? Jag kan inte minnas att jag har läst någon biografi. Men André Agassi är på gång med en biografi som heter Open och den har jag planerat att läsa. Hans tenniskarriär följde jag slaviskt under en lång tid så jag är lite nyfiken på hans livshistoria.


Comments

 1. Snabba Cash läste jag tillsammans med en elev och då pratade vi mycket om den. Eftersom eleven var så såld och dessutom så stolt över att komma igenom sin första bok har jag ett bra minne av den. Däremot försökte jag läsa Aldrig fucka upp och då fick jag precis samma känsla som du beskriver. Jag slutade läsa efter bara några kapitel. Usch!

 2. Riktigt dåliga böcker brukar jag lyckas glömma. Men efter ett tag tyckte jag att Patricia Cornwells böcker fick fler och fler dåliga egenskaper (Scarpetta utvecklades inte alls, människor kom tillbaka från att ha varit döda och seriemördare fick komma undan för att återanvändas i nästa bok).

  Jag hann också läsa några riktigt dåliga av James Patterson (vars första böcker jag verkligen gillade) innan jag gav upp.

  Stuart Woods böcker är visserligen spännande men ofta väldigt mansgrisiga.

  Ska jag fortsätta? Nej, EN riktigt dålig bok var det ju. Sorry.

  • Jag håller med dig angående Patricia Cornwell. Jag har väldigt svårt för när människor uppstår från de dödas rike.

   Jag har även läst någon bok av Roslund & Hellström (eller vad de nu heter) och dessa var också riktiga bottennapp. Da Capo av Ed McBain är ett annat exempel. MEN, Snabba Cash är hittills det klart sämsta jag någonsin har läst. Fy för den lede så dålig den var!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: