Bokkatalogen Höstens böcker 2009 ute nu!

Therese Eriksson skriver i sin krönika att Bokkatalogen Höstens 2009 nu finns att tillgå. Hon beskriver känslan av att hålla den i handen som en “ilning längs ryggraden, spänd förväntan”. Frågor som hon ställer sig är “Vad får jag i höst?” och “Kommer det någon ny bok av någon särskild favorit?”

Trots att själv – inte ännu – någonsin har hållit Bokkatalogen i min hand kan känna igen mig i känslan av samma förväntan som barnen som väntar på jultomten på julaftonen. När jag har fått tag på någonting som jag länge har gått och väntat på, eller när paketet som jag har beställt dimper ner i brevlådan, känns det nästan som att jag ska hoppa högt av glädje, och ibland kan det till och med komma ett obeskrivligt läte av förtjusning. Fånigt? Ja visst! Men om man inte fick uppleva dessa små guldkorn så skulle vardagen vara bra mycket tristare än vad den kan vara.

I krönikan så nämner Therese Eriksson som t.ex. Elfride Jelinek, och Jeanette Winterson. Enligt Therese så finns det inga bättre författare “i dåtid, nutid eller framtid” än de två sistnämnda När studerade tyska läste jag Die Klavierspielerin som är en väldigt annorlunda bok, men otroligt läsvärd. Den inbjuder till många tankar och grubblerier och rekommenderar er varmt att boken som heter Pianisten på svenska. Jeanette Winterson är en brittisk med en lång bakom sig. Det här är första gången som har hört talas om henne, och det beror nog främst på att hon skriver inom en annan än den som brinner för. har jag kommit i kontakt med när jag har studerat litteraturvetenskap, men jag har ännu – i stund – läst ett helt verk av henne. Det är kanske något att göra en mental notering om.

Vad dock är säker på är att den här katalogen gjorde mig nyfiken. Faktiskt så nyfiken så att jag beställde mig ett eget exemplar. Och längtar redan!

Comments

  1. You know so many interesting infomation. You might be very wise. I like such people. Don’t top writing.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: