Bokmässa 24 – 27 september

Table of Contents

Den – 27 september kommer bokmässan i Göteborg att äga rum. Där kommer man bl.a. att kunna stifta bekantskap med Simon Becket och Simon Kernick.

Becket är en brittisk författare som endast har släppt två : Dödens kemi och Skrivet i eld. Till hösten kommer dock hans tredje roman ut som har den engelska titeln Whispers of the dead. Huvudpersonen i hans böcker heter David och på mässan kommer han att prata om såväl hans böcker som om kriminalteknik. Hans seminarium har fått rubriken Expert på lik.

Simon Beckets böcker har inte lämnat något större avtryck hos mig. De är absolut inte dåliga: de innehåller spänning, rädsla och ond bråd död, vilket en kriminalroman ska göra. Däremot kan tycka att han överdriver lite grand. I Dödens kemi innehar flugor en stor roll och i Skrivet i eld är det just eld som är det centrala temat. Jag kan tycka att det helt enkelt blir för mycket av det goda.

har jag ännu ej stiftat bekantskap med. Då hans En bra dag att dö har fått kritikerna att bli lyriska är det ett faktum som jag har tänkt ändra på.

Andra författare som deltar är bl.a. , Göran Hägg, Isabel Allende, , och många många fler.

Normalt sett är jag ganska nöjd med att bo på en liten ort i Lapplands inland, men när jag läser om sådana här tillställningar blir jag så otroligt frustrerad. Jag skulle så gärna vilja åka dit, men då jag har 150 mil – enkel väg – att åka så är det tyvärr inte möjligt. Ni som har tänkt fara dit får gärna till mig och säga vad det var jag missade!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge
%d bloggare gillar detta: