Bokstaven W …

… i Lilla O´s har turen kommit till nu.

W är väl inte direkt den mest använda bokstaven i svenska språket och därför var det svårt den här veckan.

Whisky brukar vara deckargubbars favoritdryck. Vem är din favoritwhiskeydrickare (eller favoritspritdrickare) i litteraturens värld? Den första kommer att tänka på är . Han dricker mycket och gärna och då helst bara ett speciellt märke, och om inte missminner mig heter det Laphroaig.

Wienervals är en dans och vill att du berättar om en där det förekommer minst en dansscen. Det händer inte ofta att någon direkt sätter igång och dansar i den läser, men det förekom faktiskt i Matildas sista vals av Tamara McKinley.

En massa på W poppade upp i mitt huvud när försökte komma på uppgifter på w. Vem är din favoritförfattare på W? Den enda kan komma på är Karin Wahlberg. Hon är tillhör väl inte direkt favoriterna, men hennes är helt klart läsvärda.

Tänkte vända mig till älvdalskan för att få till det. Hoppas att den här sidan är korrekt och att wenndag betyder vardag. Vilken skildrar vardagslivet bäst? Då det inte finns så mycket vardag i böckerna läser så har jag helt ärligt inte en susning.

Comments

  1. Klart det finns vardag om än skruvad i deckare?! Tycker det vimlar av trötta mammor just nu. Rebus tillhör väl de mer skruvade. Läste att Rankin startat en ny serie nu. Ska bli spännande!

    • Annika says

      Det beror på vad man förknippar med vardag. Oftast är huvudpersonerna i deckarna ensamstående som lever helt och hållet för jobbet. Är de hemma så dricker de oftast whiskey och lyssnar på musik 🙂

      Jag har också hört talas och läst om Rankins nya serie. Den ser jag verkligen fram emot att läsa.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: