Bokstaven Y i Bokfrågornas ABC

Så var det dags för ännu en bokstav. Den här gången är det bokstaven y som är på allas läppar, eller i alla fall i allas tankar. Som vanligt är det Lilla O som står för frågorna.

Yggdrasil är världsträdet med tre rötter i den nordiska mytologin där de tre nornorna bor. om en bok där mytologi har betydelse. blev full i skratt när jag läste den här frågan. Det är så att jag precis har läst ut Stum sitter guden av ( kommer senare under veckan) och den fullkomligt dryper av den nordiska mytologin. Här finns såväl Yggradsil, Freja, Loke, Oden, korparna Hugin och Munin och mycket mer därtill.

Kan du berätta om en riktigt ytlig bok som du har läst? American Psycho av Bret Easton Ellis måste vara den absolut ytligaste bok som har skrivits. I alla fall står den i särklass av de jag har läst. Det mesta av handlingen går ut på att man ska ha fetast bankkonto, snyggaste bilen, flest antal visitkort i plånboken, den absolut senaste outfiten, den snyggaste tjejen, den mest vältränade kroppen, flest antal timmar framför spegeln och så vidare och så vidare. Däremellan siktar huvudpersonen Patrick Bateman på mordjakt och sättet han dödar kvinnorna på är rent ut sagt bestialiskt.

Yta kan i vissa fall vara avgörande för hur böcker betraktas. Vilket är det vackraste/bästa/coolaste/fulaste/tråkigaste du vet? Då jag inte väljer böcker efter bokomslag så är det inte så mycket som jag tänker på. Men det finns dock ett undantag: omslaget till En sista riktig kyss av är nog det fulaste och mest intetsägande omslag jag har skådat.

Finns det någon avslutad bokserie som du önskar att det fanns ytterligare böcker i? Här måste jag upprepa mig och säga () och ().

Comments

  1. Stum sitter guden är en av de bästa deckare jag läst! Tröttnade dock lite på Anna Jansson efter några böcker, men det kanske är dags att återuppräcka henne. Har inte läst American psycho dock och är liten kluven inför den.

    Riktigt tråkigt omslag förresten!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: