CAPTCHA försvårar kommentarer

Katie Salidas ondgör sig över som envisas med att ha ett captcha- aktiverat i sitt publiceringsverktyg. Hon nämner specifikt men vis av erfarenhet vet att programmet går att finna på många internetsidor och som inte alls är förknippade med just Blogger.

försöker att lämna ett avtryck på i stort sett varje inlägg jag läser men jag ska ärligt erkänna att jag är mer selektiv på de och andra internetsidor där jag vet att jag måste ta en dust med först. Då jag, precis som Katie, i princip lever online så kan man lätt känna irritationen komma krypande efter att man har varit tvungen att fylla i flera hundra (lätt överdrift men i alla fall) captcha-koder som t.ex. kan se ut så här:

eller så här:


Okej, det är väl inte döjobbigt att behöva vänta i några sekunder på att -programmet ska visas och att skriva i den kod som står där bara koden går att läsa. Ibland måste skriva om koden flera gången innan jag får den rätt och det är fruktansvärt irriterande. Jag måste erkänna att det sistnämnda beror på att jag ser så fruktansvärt dåligt och är jag trött i ögonen så är det ett i det närmaste hopplöst företag. Visserligen skulle detta lätt gå att avhjälpa med ett par nya glasögon men dessa kostar pengar och därmed är det bara att snällt fortsätta skriva in koden hos alla som vill ha den.

Vad har du för relation till captcha?

Comments

 1. Vad som är än värre är spambots, vilka man slipper med Captcha.

 2. Skitstörigt och jag undviker att kommentera när det är så!

 3. Jag kan tolerera Captcha – så länge texten är läsbar (första bilden är ju ett skräckexempel). Jag kan även se att Captcha har sina användningsområden, ja, men ofta verkar det användas ”bara för att”.

  • Tyvärr händer det rätt ofta att texten absolut inte går att läsa och då får man helt enkelt klicka flera gånger tills det kommer fram en kod som gör det. Men som sagt, det här är kanske något som är ett större problem för mig med ett rejält brytningsfel och om då bokstäverna och/eller siffrorna är något snirkliga så är det kört för min del …

 4. Nu har jag tagit bort det på min blogg! Förlåt att jag spammar ditt inlägg 🙂

  • 🙂

   Det var inte min mening att ”tvinga” dig att ta bort programmet om det är något du verkligen vill ha men jag är ändå glad att du har gjort det 😉

   • Jag trodde ju inte att jag hade det 🙂 Har dålig koll som du märker. Hade jag inte läst ditt inlägg så hade det nog dröjt länge till innan jag upptäckt det. Men nu är det borta som sagt 🙂

 5. Oj, nu inser jag att jag visst har det….Kan man ta bort det?

 6. Hade aldrig hört ordet captcha tidigare men nu vet jag vad det är. Alltid lär man sig något nytt. Själv har jag det inte på min blogg. Jag antar att man har det för att man inte ska få spam-kommentarer eller? Min blogg är ju så liten så några problem har jag inte så det känns onödigt att ha det. För jag kan också störa mig på att det inte alltid är så lätt att tyda de där orden.

  • Även fast siten har få besökare kan man bli upptäckt av en spambot. Men så länge de inte hittar en kanske man kan vara utan captcha, Det är nog dock enbart en tidsfråga huruvida du behöver captcha eller inte.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: