Dag 4: Din favoritbok i din favoritserie

Table of Contents

Ordet ”favorit” gör att det knyter sig i mig för hur ska kunna välja ut en enda bok av de som ingår i serierna som jag maniskt följer?

Man ska dock inte se problem utan lösningar så det får helt enkelt bli en bok från var och en av de bokserierna som jag räknade upp under dag 3.

böcker blir bara bättre och bättre vilket innebär att fyran – Död mans fotspår – är den hittills bästa.

När det gäller Peter Robinson är scenariot det omvända: Hans böcker som kom för några år sedan håller betydligt högre klass än de som han producerar i dag. En av favoriterna heter I ondskans spår vars handling jag ryser av än i dag.

Val McDermid har en rätt så gedigen bibliografi och och såväl huvudkaraktärer som genrer varierar. De som tveklöst har fått mitt gillande är duon och Carol Jordan som i Andras plåga får ett riktigt otäckt fall på halsen.

När det gäller Michael Connellys skulle jag gärna vilja säga Poeten som är något av det mest skrämmande och spännande som jag någonsin har läst. Där innehas dock huvudrollen av Jack McEvoy så då väljer jag Fällan som har en nära relation till just Poeten.

Mark Billinghams är en bok som har stannat hos mig i flera år och den står i min för omläsning, vilket innebär att den är något alldeles extra.

Främligen är den första boken i om Jamie och Claire Fraser och jag kommer sent att glömma hur fascinerad jag var över Diana Gabaldons skicklighet som .

Comments

  1. Hur är det med Billingham ska man läsa dem i ordning tycker du? Ibland funkar det ju att hoppa in mitt i så att säga. Sömntuta är del 1 vad jag förstår. Instämmer helt Gabaldons böcker fantastiska, har läst fyra så jag har några kvar.
    Erika recently posted..Day 10 – Favorite classic book

    • Jag brukar sällan eller aldrig lyckas läsa böcker i rätt ordning men med Billinghams böcker har jag faktiskt lyckats läsa i kronologisk ordning. Frågar du mig så behöver man inte läsa dem i rätt ordning men jag är ganska säker på att jag är tämligen ensam om den uppfattningen 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge
%d bloggare gillar detta: