Den kursiva stilens vara eller icke vara

I förra veckans Bokbloggsjerka ställde frågan om den kursiva stilens vara eller icke vara i böckernas värld och de som besvarade frågan kan delas in i tre läger: de som hatar/ogillar den, de som tycker att det i vissa fall är helt ok, samt de som inte ens har tänkt på det.

När skrev frågan tillhörde jag utan tvekan den första kategorin men på något konstigt vis så verkar det som om jag blev ”botad” bara genom att vädra mina åsikter. Detta märktes inte minst när jag började läsa Sjöjungfrun sjöng sin sång av som inleds med ”den kursive mördaren”. Men i stället för att bli förbannad och helt bryskt bläddra förbi avsnittet i fråga log bara för att sedan glatt vidare. Vi får väl se hur länge den smått roade känslan sitter i men jag är glad så länge det varar.

Detta gör mig nyfiken på om ni har ändrat inställning till den kursiva stilen på ett eller annat sätt? En del som kommenterade gjorde gällande att de nog skulle börja att lägga märke till/reta sig på detta som de aldrig hade ägnat en tanke tidigare. Blev det så?

Comments

 1. grazie mille! ska genast kolla.

  stora mondadori hade stängt på via del corso i rom, blev mkt bedrövad

  är du den annika som gillade Novecento? den har blivit teater här i London nu
  mind the book recently posted..Signor Ruffalo får på hypotenusan av hbt-familj

  • Ja, det är jag. Jag fullständigt älskade Novecento. Faktiskt så mycket att jag skrev min C-uppsats i italienska med denna monolog som bas. Snart dags för en omläsning känner jag 🙂

 2. Det är väl kanon att man inte är sämre än att man kan ändra sin åsikt 🙂

  Jag lyssnar ju mest så då märker jag inte dessa kursiva avsnitt så mycket men de gånger jag läser så har jag resonerat ungefär som du. Kanske ändrar jag också åsikt så småning om 🙂

  • Ja, visst är det underbart att kunna ändra åsikt men jag var snarare rädd för att någon som inte ens har tänkt på det skulle bli omvänd och inte göra annat, vilket skulle innebära att jag hade förstört läslusten för dem 🙂

 3. annika, ang. ngt helt annat. i högerfältet finns en del italienska länkar. kan du rekommendera några it. bokbloggar till mig, per favore?
  mind the book recently posted..Signor Ruffalo får på hypotenusan av hbt-familj

  • Oj, det finns så många och vilka du skulle gilla beror helt och hållet på din boksmak. Mitt förslag är att du klickar på ”Blogs-Italia” (i högerspalten) som fungerar som våra bokbloggar.nu respektive .se. Min personliga favorit är Thriller café som passar mig som handen i handsken.

   Efter lite surfande hittade jag även den här som verkar lovande: Mondadori Blog

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: