En smakebit på søndag – Dying fall av Elly Griffiths

Jag har en tendens att ständigt dra upp karaktärer jag gillar i alla möjliga eller omöjliga sammanhang och  och  är två exempel på detta. Båda två dyker upp i  utmärkta deckare vars intriger alltid kretsar kring arkeologi i eller i närheten av Norfolk.

Den femte boken, Dying Fall, utkom redan i januari men jag har medvetet sparat den ända till nu för att minimera väntetiden till nästa bok. Jag är medveten om att det finns många brister i den här logiken men det fungerar för mig och då torde det väl vara ok, eller? 🙂

smakebit_image

Mitt smakprov i veckans En smakebit på søndag hos Flukten fra virkeligheten kommer från sidan 2 och redan där och då sätter Griffiths ribban för vad som komma skall för Galloway & Co:

”The towel slips and suddenly he´s choking. The hall is full of dense black smoke and he´s gasping for breath. With his last atom of strength he hurls himself against the door. Only then does he realise that it´s locked. From the outside.
And now he´s scared.”

 Jag vet vad jag kommer att ägna resten av dagen med. Gör du?

Comments

 1. Svært så mange smakebiter i dag som handler om å kveles eller miste kontrollen på stemmen, latteren. Hi hi.

 2. Denna Griffith som dyker upp överallt. Varit sugen länge på att testa hennes böcker. Om inte förr så blir det av nästa år, har satt upp henne på Boktolvan. Tack för en smakbit på måndagen! 🙂

 3. Oj så jag längtar efter att läsa denna bok! Har bara inte haft tillfälle ännu..

 4. Deckare och arkeologi låter som en bra kombination! Lite England på det och det kan väl inte bli så fel, tänker jag! Tack för smakbiten!

 5. Tack för smakbiten. Börjar kanske bli lite lätt påverkad för nu måste jag nog snart läsa något av Elly Griffiths.

 6. Høres absolutt ut som en spennende historie!

 7. Ja, ja, jag SKA läsa om Ruth! 🙂

 8. Ny författare för mig, men skriver upp på läslistan 🙂 Och logiken är klockren, gör inte alla så?

 9. Älskar deckare och tycker att arkeologi är intressant så dessa böcker borde passa mig utmärkt.

 10. Takk for smakebit og ha en fin søndag 🙂

 11. Takk for smakebit og ha en fin sønag!:)

 12. astridterese says

  En spennende smakebit! Og skumt! Den må jeg lese! 🙂 Takk for flott tips og ha en fin søndag!

 13. Tycker inte alls att din logik har några brister. Jag gör precis likadant 🙂 Denna fortsätter jag att spara lite till.

 14. Måste bara läsa första boken, har äntligen fått tag i den så nu står både nummer ett och nummer två olästa i min bokhylla. Jag har läst så mycket gott om Griffiths böcker så jag måste ta tag i detta nu.

Speak Your Mind

*