En smakebit på søndag – Paranoia av Joseph Finder

smakebit_imageSå var den här veckan snart slut och det innebär ju som du vet En smakebit på søndag hos Flukten fra virkeligheten.

Med anledning av ett stort översättningsjobb har jag inte hunnit vare sig blogga eller läsa på över en vecka, men nu är det jobbet klart och det känns skönt att kunna återgå till gamla rutiner igen. I alla fall så länge det varar för snart är det dags igen.

I går tog jag i vilket fall som helst beslutet att överge Lewis Winter måste dö som jag hintade om för några veckor sedan (mer om det kommer i ett separat inlägg inom kort) för att i stället ägna mig åt Paranoia av . Och gissa om det var ett lyckat kast!?

Boken första kapitel avslutas så här:

”Vakten var en tjock kille med rödbrusigt, lite grisaktigt nylle, knappt trettio. Han greppade bara sin walkie-talki som om den varit en Glock och sade ”Vad i helvete?”
Och därmed var det slut på mitt liv som jag dittills levt det.” (s. 12)

Jag har inte hunnit så långt i boken ännu men jag gillar verkligen vad jag hittills har läst. Det bådar gott inför framtiden!

Comments

 1. Smakebiten var roligt! 🙂 Jeg ble veldig nyfiken på boken og forfatteren, for jeg har aldri hørt om den tidligere. Kom gjerne innom bloggen og gi en stemme til smakebiten du likte best av de bidragene du leste på søndagen som var.

  Oversetter er en utfordrende jobb. Jeg føler jeg har gode engelsk kunnskaper, men jammen meg var det ganske vanskelig da jeg sendte inn en prøvetekst til Harlequin 🙂

 2. Spännande med översättningsjobb!
  Det här låter som en bok jag kunde tänka mig, men jag väntar på din recension!

  • Ja, det är det verkligen och det är en barndomsdröm som har blivit sann. Nu hoppas jag på många spännande översättningsjobb i framtiden och det låter onekligen lovande.

 3. Stilig smakebit!:)
  Ny forfatter for meg, måtte notere ned, så jeg kan finne mer ut senere:)
  Ha en herlig søndag videre!:)

 4. astridterese says

  En stilig smakebit! 🙂 Jeg har ikke lest noe av denne forfatteren, men jeg ble nysgjerrig nå 🙂

 5. Känner inte till författaren, men det låter som du har hittat rätt.

 6. Titeln triggar mig till att vilja läsa. Ska bli kul att läsa din recension. Tack för smakbiten.

 7. Man ska ju överge böcker som inte är de rätta just då. Tack för smakbiten!

 8. Låter spännande 🙂

 9. Tusen takk for smakebiten:)

 10. Var ett nytt författarnamn för mig, kul, tack för smakbiten. Ska bli kul att höra vad du tyckte om den när du har läst ut den. 🙂

 11. Spännande cliff-hanger.

 12. Läste denna för några år sedan och även om jag inte älskade den så blev jag väldigt sugen på att läsa mer av Finder. Något jag ännu inte gjort, men jag har kommit så långt att jag i alla fall köpt en bok till 🙂

Speak Your Mind

*