Enkät: fem frågor, fem svar

enkätJag har blivit taggad av Lotten och CicciG att svara på fem frågor i enkäten som snurrar runt i bloggvärlden just nu.

Vem inspirerade dig/uppmuntrade dig att börja blogga?

Jag började blogga 2008 och då var tanken mer att jag skulle ha bloggen som någon slags läsdagbok över vilka böcker jag hade läst och ett kort utlåtande om vad jag tyckte om dem. När jag nu ser tillbaka på mina första trevande inlägg skäms jag nästan över att jag över huvud taget kunde komma på tanken att publicera sådana mediokra inlägg.

Vändningen kom när jag 2009 bestämde mig för att lämna till förmån för en egen installerad WordPress. Helt plötsligt hittade jag den verkliga glädjen med att blogga och då insåg jag också vilket värdefullt verktyg det är för att med små medel nå ut med sina åsikter på ett otvunget och roligt sätt.

Hur väljer du ämnen att blogga om?

Det finns hur mycket som helst att blogga om och i skrivande stund håller jag på att sammanställa en med inläggsidéer som ska göra så att jag inte kommer att ha några som helst problem med att minst ett inlägg/dag fram till jul.

Basen är bokrecensioner och mitt stående inslag som går live varje fredag. Därutöver deltar jag i Lyrans , The Broke and the Bookish Top Ten Tuesday och Maris .

Vad jag än inspireras att blogga om kan 99% av alla inlägg kopplas till eftersom det är den genre som mitt hjärta klappar för.

Vad vet de flesta inte om dig?

Jag är 100% säker på att ingen vet (förrän nu då) att jag står i kö för en ADD-utredning. Tanken att jag skulle vara ”drabbad” kom till mig när mina barn fick diagnoserna ADHD & ADD och när den värsta turbulensen hade lagt sig insåg jag att jag kände igen mig oroväckande mycket i de svårigheter som de möter varje dag.

Jag är en inbiten snusare som nu har försökt att lägga den lasten åt sidan i hur många år som helst.

Vidare driver jag ett eget företag där jag jobbar som lektör, redaktör, korrekturläsare, språkgranskare och översättare från framför allt tyska, men även italienska, till svenska. När det gäller tyskan översätter jag alla slags men italienskan är enbart kopplad till skönlitterära texter.

Vilka tre beskriver din stil bäst?

Det här är i mångt och mycket en tvetydig fråga men jag väljer att svara ärlig, pålitlig och samvetsgrann eftersom det stämmer in på mig oavsett vad jag väljer att ta mig för.

Vad tycker du om att göra när du inte bloggar?

Jag slukar serier på Netlix, läser böcker, jobbar och spenderar generellt på tok för mycket tid på internet.

Nu är tanken att jag ska skicka enkäten vidare till andra bloggare och det får bli dessa fem:

Jenny

Liselotte

Anna

Jeanette

Elvira

Comments

  1. Kul att läsa dina svar!
    Måste vara tudelat att kanske få en diagnos, jobbigt på ett sätt och skönt på ett annat (att få en förklaring)?
    Lottens Bokblogg recently posted..Topp Tio Tisdag: Tio böcker jag skulle vilja se filmatiserade

    • Absolut och sedan är jag en sådan som vill ha ett svar svart på vitt. Jag har redan ställt diagnosen på mig själv men det är svårt att få ev. hjälp om man inte kan bevisa det för andra.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: