Enkätdags igen!

Vad passar bättre efter att ha jobbat veckans sista urjobbiga timmar än att svara på en enkät som jag hittade hos på Enligt O?

Vad ska du läsa i helgen?

Jag ska läsa Fasanjägarna av Jussi Adler-Olsen, Thirteen Hours av Deon Meyer samt manuset till Tony och Susan av Austin Wright. Då jag nästan har läst ut den förstnämnda och är halvvägs igenom den sistnämnda så lär denna lista utökas med ytterligare en eller ett par böcker. 

Hur ser den perfekta lässtunden ut?

Jag läser precis överallt där jag kommer åt men om jag måste välja så säger jag soffan under en filt och då gärna med ett glas vin eller något annat smaskigt inom nära räckhåll.

Din bästa lässtund förra veckan?

Ingenting som stack ut direkt men mina små lässtunder på morgonen innan jobbet är alltid trevliga.

Hur många timmar i veckan tillbringar du egentligen i böckernas värld?

Oj, inte en susning då jag räknar antalet böcker och inte timmar. En bra vecka läser jag ut mellan tre – fyra böcker. En mindre bra vecka blir det nog bara lite drygt två men aldrig mindre än det.

Var läser du aldrig?

I bilen och/eller i bussen då jag blir sjukt åksjuk då vilket är synd för jag använder mig ofta av båda dessa transportmedel.

Vad läser du aldrig?

Fantasy (med få undantag), vampyrer, sci-fi, romantik och poesi. Tidigare skulle jag även ha skrivit bibliografier men numera händer det faktiskt att jag läser om någon spännande personlighet. Sist ut var Karlstad zoologiska av Hanna Hellquist.

Vilken är din favoritbokhandel?

Utan tvekan Bokus.

Du får 300kr att handla böcker för. Vad köper du?

Jag skulle köpa mig till en komplett samling av Elly Griffiths böcker (i dagsläget har jag bara The House at Sea´s End).

Vilken aktuell bok skulle du inte läsa ens om du fick den gratis?

Efter vad jag har läst så verkar absolut inte Håkan Nessers Himmel över London vara någonting för mig. Men det är inte den enda anledningen: jag tycker om hans deckare men övriga böcker ger jag inte mycket för. Maskarna på Carmine Street tog jag mig inte ens igenom.

Vilken ännu ej utkommen bok längtar du mest efter just nu?

Och så får man bara välja en!? Då får det bli A Room Full of Bones av Elly Griffiths.

Comments

 1. 😀 jag håller med du läser mycket, själv hinner jag inte så mycket, i sommar som jag trodde skulle bli högsäsong för läsningen hann jag knappt läsa alls, var för upptagen med att njuta av det fina vädret. Har insett att bra läsväder för mig är när det inte är fint väder…
  Iaf, jag la enkäten på min blogg också och svarade på den.
  Ella recently posted..Hur står det till med läsningen…?

 2. Jussi Adler Olsen, är han bra eller? Har sneglat på hans böcker hur många gånger som helst, men aldrig kommit mig för att läsa. Håller med om att det är segt att inte kunna utnyttja transportsträckor för att läsa.

  Kul att läsa dina svar och trevlig lördag!
  enligt O recently posted..Gör dig redo för…

  • Olsens Kvinnan i rummet hade sina skavanker och då framför allt där det gällde översättningen. Fasanjägarna som jag precis har läst ut var betydligt bättre så ja, han är bra.

 3. Ja, herrejävlar vad du läser mycket! Jag brukar ligga på en bok i veckan. Hur har du tid? (Det är bara avundsjuka från min sida som du nog fattar)
  Stéphanie recently posted..Det oundvikliga.

  • För det första bor jag ensam då båda mina döttrar har lämnat boet för gymnasiestudier på annan ort, men jag läste mycket även när de var hemma. Jag stjäl till mig lästid närhelst jag kan: vid köksbordet t.ex. när jag äter eller när jag låter maten smälta, i reklampauser och liknande, samt viktigast av allt, när jag har gått och lagt mig. Den tiden är helig och den ruckar jag aldrig på!

 4. Den enkäten knycker jag. 😉
  Emm recently posted..Twitter

Trackbacks

 1. […] hittade en bokenkät hos Annika och Enligt O. Titeln är ”Hur står det till med läsningen?” och det kortfattade […]

 2. […] Annika har svarat på en enkät som hon i sin tur har hittat hos Enligt O. […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: