Författarbesök på ortens bibliotek

I går gick ut på kommunens bara för att försäkra mig om att skulle börja med vintertider från och med i dag den 1 september.

Döm om min förvåning när såg att de hade bjudit in Ewa Rosenqvist för att berätta om sin bok Tankar till tröst. är en liten ort där man ofta får höra att alla vet allt om alla. Nu är det bevisat att det inte riktigt är sant: hade nämligen inte en aning om att Ewa hade skrivit en diktsamling.

Dikter är inte min genre! Trots det satt i bibliotekets soffa för att lyssna på vad hon hade att säga om bakgrunden till boken, samt för att få höra henne en del väl valda ur boken. erkänner! Jag är blödig och jag hade stora problem att hålla kvar tårarna på ”rätt sida” om ögonen. Det var vackert! Det var stort! Och det var äkta!

På något vis hamnade bibliotekets öppettider i skymundan….

Comments

 1. Vilken underbar spontanupplevelse du fick vara med om!
  Mer sånt tycker jag…….

  fast å andra sidan kommer du att få vara med om så många läsupplevelser i höst i din littvet kurs (avundsjuk fast jag redan läst den….) att det här bara var en uppvärmining…..

  Är det Umeå Univ?

  • Nej, jag pluggar via Mittuniversitetet och jag ser faktiskt fram emot denna kurs även om det är många dikter som ska plöjas igenom. Försöker dock att inte låta mig nedslås av det utan snarare se det som en utmaning som jag kommer att lära mig oerhört mycket av 🙂

 2. Sent omsider måste jag tacka för de tyska böckerna som du skickade till mig i juni. De kom fram ordentligt.

  Har du möjligen läst kursen Deutsche Krimis? Böckerna finns med på litteraturlistan för den kursen.

  • Nej, det har jag inte gjort. De ingick i några av de litteraturvetenskapliga kurserna jag läste i samband med tyska A-D..

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: