Hur många böcker läser du på ett år?

I inlägget ”This Test Will Tell You How Many Books You Can Read in a Year” skriver Michele Debczak att människorna i USA i genomsnitt läser 12 böcker per år. Siffran kommer från Pew Research Center och den fick mig onekligen att skaka på huvudet i ren misstro. Jag menar, 12 böcker per år är ju ingenting!

Kom dock omgående ner på jorden för Michele har alldeles rätt i sitt påstående att denna statistik inte spelar någon roll om man läser i en annan hastighet än ”genomsnittsamerikanen”.

För att testa sig själv finns här även ett test som jag inte kunde låta bli att slutföra och det visade att …

…som i sin tur leder till…

…vilket låter mer normalt i mina öron.

Hur är det med dig? Hur många böcker läser du i genomsnitt per år?

Comments

  1. Jag är ingen snabbläsare, men eftersom jag numera lyssnar på skönlitteratur (och en del populärvetenskap) så blir det en hel del. Lyssnar på 2-3 böcker, ibland fler, i veckan. Beroende på hur många timmar de är på. Lyssnar på hastighet 1,5 när jag lyssnar på svenska, på engelska behöver jag lägre hastighet.
    Utöver det läser jag en del skönlitteratur på ”paddan”, läser kurslitteratur i filosofi och en del facklitteratur inom mitt yrkesgebit, intensivvård och omvårdnad. Sammantaget, mellan tummen och pekfingret, blir det nog runt 200 böcker per år.

  2. Jag tror att det blir drygt 30-40 böcker per år. Jag förvånas alltid över dem som läser över 100 böcker. Jobbar de aldrig? Sover de aldrig? 😉

  3. Jag läser runt 80 böcker per år. Skulle tro att min lästakt är normal, någon snabbläsare är jag iaf inte. Vissa perioder tar annat i livet tid från läsningen, andra har jag lässvackor. Ja, läsning är helt enkelt inte alltid det som får mest fokus på min fritid.
    12 böcker i genomsnitt är inte så illa tänker jag. Det är ju en bok i månaden. Har flera i min omgivning som inte ens kommer upp i det. De gör annat i sina liv, ofta sånt som inte jag gör, t ex satsar på triathlon eller målar tavlor. Inget fel med det, bara annat val.

  4. Hur många böcker läser du själv? Jag är långsam läsare, jag har räknat ut att om jag läser hundra böcker per år, hinner jag läsa ut mina 999 olästa böcker i min bokhylla innan jag dör:
    http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2013/09/a-life-with-books.html

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: