Inkonsekvenser i recensionerna

Under arbetet med Bloggmaraton har jag upptäckt att jag har använt olika format när jag har recenserat böcker.

I början hade jag inget och jag erbjöd inte läsaren ”bokfakta”. Efter ett tag ändrade jag dock förfaringssätt och började betygsätta alla och fakta om boken innan själva började.

Nu har jag övergått till att flytta faktarutan till slutet av för att i stället låta fokus ligga på själva boken och mina åsikter. Och nu känns det som att jag äntligen har kommit fram till hur jag vill att ska se ut. Bättre sent än aldrig som man brukar säga … !

 

Comments

  1. Jag är nog också ganska inkonsekvent. Mina recensioner blir nog lite som de blir beroende på mitt humör och min ev. skrivlust. (Jag vill också tro att det spelar in vad det är för sorts bok, men jag vet inte jag…) Det är i alla fall väldigt olika hur mycket jag till exempel berättar om handlingen i en bok. Ibland pratar jag ingenting om den och ibland får jag spoilervarna för hela inlägget då de flyger högt och lågt och överallt. Vet dock inte om jag vill göra på något annat sätt. Det känns okej att det är lite flytande sådär, och jag har aldrig tänkt att det är något negativt. Vare sig hos dig, mig eller någon annan. Snarare tvärtom. Jag gillar det!
    Frida (påhittade nöjen) recently posted..Clueless

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: