Jag har fått pris!!

Jag har fått en Award av Hellre barfota än boklös. Motiveringen lyder: ”Alkb som trots sin värk kämpar på och bloggar om intressanta böcker och fixar utmaningar”.

Behöver jag säga att jag blev oerhört glad? Nu är det upp till mig att ”bolla” Awarden vidare till sju andra bloggare.

Reglerna när man accepterat utmärkelsen är följande:

 1. Kopiera ”awarden” till din blogg.
 2. Länka till den som gav dig ”awarden”.
 3. Berätta 7 intressanta fakta om dig själv.
 4. Välj 7 andra bloggare som du skickar ”awarden” vidare till och länka dem.
 5. Skriv en kommentar i deras bloggar så att utmärkelsen uppmärksammas.

Först ut är alltså 7 intressanta fakta om mig själv:

 1. När jag gick i småskolan besökte vi biblioteket en gång i månaden. När vi lämnade bibblan hade jag alltid minst 25 st. böcker med mig hema Att jämföras med mina klasskamrater som max fick med sig två. Nu besöker jag bibblan betydligt oftare: ca en gång/vecka och jag har alltid minst fyra böcker som väntar i bokhyllan och två (eller tre) böcker som jag läser. Ränderna går aldrig ur säger man ju och det ligger en hel del i det.
 2. Ända sedan jag var liten har jag drömt om att bli författare och jag skriver faktiskt på en roman just nu. Det går dock inte så fort framåt då värken stoppar mig, men jag kämpar på!
 3. Jag är helt galen i sport och jag tillbringar flera timmar i tv-soffan för att titta på alpint, ishockey, skidskytte, längdskidor, fotboll etc. En dröm som jag har är att – en gång i mitt liv – kunna ha råd att ta med mig min yngsta dotter till Barcelona för att se Barca spela på hemmaplan i sin jättearena Camp Nou. Det skulle vara liktydigt med lycka för oss båda två.
 4. Jag har varit förlovad två gånger, men det har dock aldrig gått så långt som till giftermål. Nu är jag inne på mitt tionde år som singel och jag trivs utomordentligt bra med det.
 5. Jag har två fil.kand examina i tyska och italienska. Nu siktar jag på en magisterexamen i litteraturvetenskap och jag ska även göra slag i saken och läsa in AUO så att jag kan titulera mig gymnasielärare. Ett yrke jag trivs otroligt bra med men som jag tyvärr inte har fått chansen att utöva på ett tag nu. För närvarande har jag dock lagt studierna på is.
 6. Jag stjäl till mig lässtunder så fort jag har en chans: när jag lagar mat, när jag äter, i reklampauserna, innan jag ska gå och lägga mig. Mina döttrar är vad vid att alltid se mig med en bok inom räckhåll. Det har dock inte riktigt smittat av sig på dem. Inte ännu i alla fall.
 7. För några år sedan dansade jag linedance, men då min lärare flyttade till annan ort rann det hela ut i sanden. I går upptog jag dock detta igen och det är ju bara sååå roligt.

Följande sju bloggare får utmärkelsen av mig:

 1. Deckare dels därför att titeln på bloggen tilltalar mig, men också för att vi har ganska lika smak när det gäller böcker. Dessutom brukar Gunnar alltid ha med fina bilder i sina inlägg, vilket livar upp inläggen än mer.
 2. Bokmalen har jag följt ända sedan jag började blogga på Aftonbladet. Hon skriver om böcker, men många inlägg handlar även om hennes såväl privat- som arbetsliv. En mysig blogg som jag tittar in på med jämna mellanrum.
 3. Kate Reader Diversifierad är en blogg jag ofta besöker för att ta del av hennes intressanta boktips. Det var hon som tipsade mig om Gryningen kommer aldrig åter av Daniel Woodrell samt En sista riktig kyss av James Crumley. Den sistnämnda har jag ännu ej börjat läsa, men jag har tagit fram den ur bokhyllan så det är nära nu.
 4. Pockethexorna för sin snygga layout samt intressanta inlägg.
 5. Andasin har oerhört vackra bilder på sin blogg. Jag önskar verkligen att jag var lika händig med kameran. Hennes vinterbilder är fantastiskt vackra. Jag känner mig som hemma när jag tittar på dem för precis så där ser det ut där jag bor.
 6. Hos Boksnoken hittar jag ofta intresseväckande recensioner av böcker jag normalt sett inte skulle ha en tanke på att läsa. Jag blir helt enkelt sugen att vidga min läsarsfär. Har dock inte gjort det ännu, men det kommer.
 7. Boktokig för de intressanta frågorna hon ställer, listorna hon publicerar samt utmaningarna hon deltar i.

Comments

 1. Tack! vad kul att få en utmärkels för att man gör intressanta inlägg o har lyckats med layouten, tack igen!

  Jag får återkomma med mitt inlägg för jag orkar inte så mycket nu för jag ligger o skriver med feber.

  Kramis!

  <:D

 2. Hej Annika!
  Tack för den fina utmärkelsen. En liten fråga bara, skall utmärkelsen skickas vidare till bloggare som skriver om böcker? eller kan man ge awarden till vilken bloggare som helst?
  Kram o ha en härlig söndag.

  • Awarden heter i sin helhet ”Kreativ Blogger Award” . Du behöver alltså inte skicka den till någon som bloggar om böcker utan du kan skicka den vidare till vilken kreativ bloggare som helst 🙂

   Kram!

 3. Tack så mycket för awarden, vad glad jag blev! Roligt också att läsa lite fakta om dej 🙂 . Känner igen det där med biblioteket från skolan litegrann. I mellanstadiet fick vi gå till skolbiblioteket varje fredag och man fick låna max tre böcker. Jag lånade ALLTID tre men tyckte att det var alldeles för lite – som tur var fanns ju stadsbiblioteket också dit jag också kunde gå 🙂 . På den tiden läste jag massor, numera hinner jag inte läsa så mycket som jag skulle vilja. Men var sak har sin tid och jag är säker på att när barnen blir äldre och mera självgående så får jag mera tid över för läsning igen.
  Nu ska jag klura på 7 sanningar om mej själv och bestämma mej för vilka bloggare som jag ska skicka awarden vidare till!

  • Max tre böcker? Det var minsann snålt! Som tur var fick vi låna precis hur många böcker vi ville. Tänk vilken ångest jag skulle ha annars!
   Mina barn är stora, 15 och 17 år, så jag har all tid i världen att läsa. Fast ska sanningen fram har jag varit duktig på att stjäla åt mig lästid ända sedan de var små 🙂

 4. Tack Annika, vad snäll du är. Nu får jag dåligt samvete för att jag läst och skrivit så lite om böcker på sistone. Jag ska försöka bättra mig. 🙂

  • Äsch, dåligt samvete är bara slöseri med tid om du frågar mig.
   Säger jag som har dåligt samvete för att jag bloggar på tok för lite, men när värken säger stopp så är bara så.
   Vänta bara tills jag blir värkfri, då ska jag ta igen allt jag har missat. En kompis drogs dock med inflammation i sen- och muskelfästena i axelpartiet i fyra år (!), men så lång tid får det baske mig inte ta! 🙂

Trackbacks

 1. […] Jag har fått en award av Annika som har bloggen alkb – det var trevligt och […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: