Julkul!

När jag skriver det här har jag ganska precis landat i hemmets trygga vrå efter att ha firat julhelgen i mitt barndomshem tillsammans med hela familjen.

Det har varit en ganska speciell, för att inte säga konstig jul på många sätt:

Det känns minst sagt lite snopet att jul – och nyårshelgen bara inbringar en extra ledig dag vardera. Å andra sidan är det mer än vad man kan säga om nästa år då nyårsafton infaller på en lördag … Jag skulle i vilket fall som helst inte ha mått dåligt av lite extra vila.

Julbordet var som vanligt uppdukat med diverse läckerheter: Julskinka, ägghalvor, rom,lax, sill i hundra olika varianter, köttbullar, prinskorv etc. Alla lät sig väl smaka. Det vill säga alla utom jag. Köttbullar och prinskorv äter jag under årets alla dagar så det hoppar jag i normala fall helt enkelt över. Lax har aldrig varit någon favorit så den skippade jag också. Ägghalvorna var det bara att glömma (och med det föll även romen). Sillen likaså. Vad blev då kvar? Jo, i tre dagar levde jag mer eller mindre på skinka och någon stackars brödbit. För att inte dra på mig någon allvarlig sjukdom på grund av för ensidig konst fick jag svälja min stolthet och stoppa ett par köttbullar och lite potatis på min tallrik. Kul Jul? Not!

Då var julklapparna desto roligare! Jag fick en mortel och historien bakom den är en aning komisk. När min yngsta dotter fyllde år sist stod vi i köket och fixade Daimtårtan när min syster kliver innanför dörren. Nathalie är då i full färd med att krossa daimen med hjälp av en plastpåse och en hammare. I say no more …!

För någon månad sedan lade min skrivare av och det är inte klokt vad jag har saknat den. Som tur var fanns det en superfin Inkjet skrivare i ett av paketen och det bästa man har sätter man på köksbordet!

Inte blev jag utan läsning heller. Av min äldsta dotter fick jag Dyngkåt och hur helig som helst av Mia Skäringer som jag har läst mycket om men som jag själv inte har hunnit läsa.

Därutöver fick jag ett presentkort, en tvålpump och lite annat smått och gått.

Hur såg er jul ut och fanns det några spännande klappar som bara låg och väntade på er på julaftonsmorgonen?

Comments

  1. Poeten var den första jag läste och efter det var jag fast.

    Men jag håller med om att Boschböckerna brukar vara de starkaste. Jag tyckte den första om Mickey Haller var sådär men de senare har varit riktigt bra. Och i den här är ju även Bosch med.
    Katarina recently posted..Nu är vi rökta

  2. God fortsättning, Annika!

    Jag fick ’De ensamma’ av Håkan Nesser i julklapp som jag ser fram emot att läsa. Men just nu läser jag ’The Reversal’ av Michael Connelly. Han är verkligen en av de stora mästarna i min mening.

    • Tack detsamma Katarina! Jag håller till viss del med om Connelly men jag gillar honom definitivt bäst när Bosch spelar huvudrollen. Undantaget är Poeten som jag tyckte var skrämmande bra.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: