Karaktärer vi vill byta plats med [uppsamlingsheat jerka del 83]

Efter några stärkande men kalla dagar i Skåne är jag tillbaka på hemmaplan och eftersom det är tisdag i dag så kommer här ett uppsamlingsheat med anledning av helgens jerka.

Frågan för veckan var ”Om du hade möjlighet att byta plats med en av dina favoritkaraktärer, vem skulle det i så fall vara?” Som vanligt var det inget fel på vare sig fantasi eller kreativitet:

Spetsig skulle kunna tänka sig att byta plats med någon av karaktärerna i Drömbokhandeln men då vill hon helst slippa diverse jobbiga saker som de utsätts för.

Läsa & Lyssna tycker att Joona Linna, huvudkaraktärern i Keplers lysande böcker, är både ”sympatisk och rent av övernaturligt duktig på sitt jobb.” Vidare avslöjar hon att fler och fler intressanta saker om hans förflutna dyker upp för varje bok och det låter lovande då jag har Lars Kepler på min lista i årets Boktolva.

Harry Potter och hans världar fascinerar många och inte sällan dyker någon karaktär eller miljö upp i de mest varierande  sammanhang. Så även här. Både Cassandra och Lotten skulle mer än gärna vilja byta plats med Hermione Granger då de ”älskar hennes vassa repliker och hur hon alltid står vid vänners sida, men vågar säga ifrån när de är fulla av skit” och då ”hon är en klok person med stor empati och hon får uppleva en mängd spännande saker.” Jeanette väljer Ginny Weasley som hon öser lovord över. Även Bokpotaten nämner Ginny men väljer till slut Angelina Johnson. Vilken relation hon har till HP kan ni läsa om på Harry Potter Wiki (herregud jag visste inte ens att det fanns en sådan).

Blogg bohemen är inte det minsta intresserad av att byta plats med någon favoritkaraktär, helt enkelt eftersom hon inte har någon. Däremot skulle hon kunna tänka sig att flytta in i Mumindalen.

Stockholmsflickan faller mer för stämningar och miljöer än för karaktärer och av den anledningen skulle hon kunna tänka sig att byta med vilken karaktär som helst i Astrid Lindgrens världar. På första plats kommer dock Bullerbyn då hon skulle tillåtas att åka tillbaka i tiden, bli några år yngre och bosätta sig i antingen Norrgården eller Mellangården. Även Bokpotaten skulle kunna tänka sig att växa upp i Bullerbyn på 30-talet.

Författardrömmar nämner en av mina favoritkaraktärer: Claire Randall i Diana Gabaldons böcker och jag kan inte annat än att instämma i motiveringen ”även om det nog skulle vara läskigt att resa i tiden skulle det nog vara riktigt spännande också. Och så träffar hon ju den underbara Jamie Fraser. Om man kan vara förälskad i en bokkaraktär så är jag det i honom.”

Nilmas bokhylla skulle vilja testa på hur det är att vara häxa och vad passar då bättre än att byta plats med Vanessa i Engelsfors-trilogin?

Hanna gör en helt egen tolkning av frågan (vilket för övrigt är tillåtet) och lyfter fram två böcker där hon skulle kunna tänka sig att byta plats med huvudkaraktärerna, i alla fall en stund: Pennskaftet och Kvinnorummet för att få uppleva rösträttsrörelsen i Sverige runt 1910 och den feministiska rörelsen på 70-talet i USA.

23minuter verkar vara romantiskt lagd då hon väljer Elizabeth Bennet från Stolthet och fördom för kärlek, drömmar och bokläsning låter helt okej för henne. Och det låter helt okej för mig också även om jag inte är lagd åt det romantiska hållet … Även Helenas bokhylla väljer Bennet eftersom hon får den ultimate gentlemannen till make och för att hon får ett vackert engelskt gods till hem.

Bokdivisionen väljer Toru Okada i Fågeln som vrider upp världen av Haruki Murakami. Varför? Jo därför att hon vill sitta i brunnen, det ni!

Sara Pepparkaka tycker om Gotland och hon skulle mer än gärna kunna tänka sig att byta plats med Mirjam eller Hervor i Marianne Cedervalls bokserie.

Monika vill inta Karin Adlers båt (men hon skulle byta ut den mot en segelbåt) och kajplats för att kunna lösa massor av brott bland klipporna i Marstrand mellan april – september. Resten av året skulle hon byta plats med Rebecka Martinsson och lösa brott i ett svinkallt Kiruna. Jag undrar om hon vet vad hon i så fall skulle ge sig in på 🙂

Bella och Boklusen vill inte byta plats med någon karaktär och jag köper helt klart deras motiveringar!

Veckans mest originella karaktärsbyte står Halvbonden för eftersom hon skulle vilja träda in i sin egen roman som sig själv, fast som MAN.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: