Messi, av Luca Caioli

Luca Caioli har skrivit en biografi över Lionel Messi som är en argentinsk landslagsspelare och som till vardags spelar i FC Barcelona. När han var elva år upptäckte man att han led av en hormonbrist som gjorde att han var väldigt kortväxt. Då föräldrarna inte hade råd att betala för behandlingen hemma i Argentina packade de sina väskor och flyttade till Spanien när han var 13 år. Där tog Barcelonas ungdomslag honom under sina vingar och det var också genom den som han fick sina dagliga injektioner av tillväxthormoner. I dag mäter han hela 1.69 cm över havet. Låter kanske inte som en längd att skryta med, men det han saknar i fysisk storhet tar han igen med en bländande teknik.

I oktober 2004 tog han steget över från Barcelonas B-lag till A-laget och sedan dess är han givet i lagets startelva. Han är en fröjd att skåda på planen och inte oväntat fick han guldbollen i år. Det finns egentligen inga ord att beskriva honom som fotbollsspelare: man måste se honom!

Jag är ett hängivet Barcelona fan och jag följer slaviskt deras matcher i La Liga (samt alla andra turneringar där de deltar) där de för närvarande ligger etta. En liga som de för övrigt vann förra säsongen. Dessutom vann de spanska cupen samt Champions League. Allt under en och samma säsong. Det var mäktigt och Messi var, inte helt oväntat, en av nyckelfigurerna till framgångarna.

Enligt Simon Redfern, The Indipendent, innehåller biografin några klumpiga översättningar men jag tänker läsa den ändå. Messi regerar i fotbollsvärlden!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: