Michael Connelly

var fullständigt övertygad om att jag hade koll på . Jag hade fel! Jag har i själva verket ingen koll alls. I går – på jobbet – lyssnade jag färdigt på Mörkare än natten, där både Terry McCaleb och deltar. I dag började jag på Dödens stad som jag också helt har missat.

Men det är inte allt! Efter att ha googlat lite på denna mer än lovligt flitiga så insåg jag att jag ännu har många kvar att frossa i: Gatans lag står redan i bokhyllan och väntar, The Reversal, Nine Dragons, The Scarecrow m.fl. har ännu inte kommit ut på svenska. Dessutom finns det en mängd andra titlar med Harry Bosch, Terry McCaleb, Rachel Walling och Jack McEvoy i huvudrollerna som jag ännu inte har läst.

Egentligen borde jag skämmas! Men det har jag inte förstånd till. Jag menar, nu pratar vi om en författare som sedan 1992 har skrivit inte mindre än 31 böcker! Det gör ett snitt på ungefär 1,7 böcker per år. Hur ska man kunna hålla jämna steg men en sådan när det dessutom finns så många andra som bara måste läsas?

Comments

  1. Själv för jag väl till min skam erkänna att jag nog inte läst en enda bok av honom, men jag skyller på att jag inte är speciellt förtjust i deckare. Men vilken produktiv människa, inte lätt att hålla jämna steg med hans produktion då.

    • Om du inte är förtjust i deckare så har du en fullgod ursäkt. Jag däremot älskar deckare och tycker att Connellys böcker är riktigt bra. Men som sagt, han är en av de mest produktiva författare som jag känner till och det ställer till det lite. Men å andra sidan behöver jag inte stressa mig igenom hans bokskörd och att ha många olästa böcker är ett i sammanhanget angenämt problem 🙂

  2. Har missat de senaste böckerna också. Behöver lite Harry Bosch sug först, blev rätt trött på honom i the Narrows.

    • Jag har haft ett Connelly uppehåll under ganska lång tid nu men att jag hade missat så många böcker kunde jag inte drömma om. Just nu kör jag ljudboksvarianten då mitt jobb blir bra mycket roligare om man har Harry Bosch (eller Terry McCaleb) att ”umgås” med 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: