Min gamla syo på väg att bli författare

Efter att ivrigt ha hoppat mellan intressanta blogginlägg hamnade till slut på Kapitel 1 där jag gick igenom vilka som hittills har blivit granskade av deras lektörer. Där fick jag syn på ett namn som gjorde att jag – och det i bokstavlig mening – hoppade till. håller på att en med namnet Andra sorters människor. Och genast var jag tillbaka i grundskolan. På den tiden jobbade han som ulsyokonsent och varje år tog han fram gitarren och sjöng och spelade för oss i skolans matsal.

Då han är en väldigt berest man fick vi även ta del av hans upplevelser på sina resor och det är också det som hans blivande bok verkar handla om. För några år sedan flyttade han och hans sambo från orten och faktum är att det inte var speciellt länge sedan jag ägnade honom en flyktig tanke. Tänk så lite som behövs för att vissa minnen ska komma till liv igen efter att ha legat i dvala i flertalet år.

Jag kommer definitivt att följa hans jobb med boken och jag håller tummarna att han till slut skall få den utgiven.

Som en liten parantes kan jag passa på att nämna att även en av mina lärare – – från den här tiden har skrivit en bok som heter Sista planet till Norge och den utkom 1981. Då det är en har jag många gånger tänkt den, men det har aldrig blivit av. Inte ännu i alla fall …

Comments

  1. Vad kul! Roligt när man stöter på sitt förflutna på lite oväntade ställen. Eller, kan vara i alla fall! 😉

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: