Modernista – vilket förlag!

Jag blir lika glad varje gång som Modernistas bokutgivningar plingar till i inkorgen och den här hösten verkar bli ännu bättre än vanligt. Hur nu det är möjligt.

Efter visst funderande fastnade jag för följande som kommer att trilla in hos mig med jämna mellanrum inom kort:

modernista_host

Lägg därtill Jag var Dora Suarez av Derek Raymond och Mörkrets hjärta av Joseph Conrad (som än så länge saknar omslagsbilder) så förstår ni att julafton kom tidigt till mig i år.

Nu måste jag bara försöka lära mig att stå ut med tanken på att det än kommer att dröja ett par månader innan jag får börja läsa någon av dessa guldklimpar, men det ska nog gå nu när det är sommar och allt.

Vilka böcker ser du fram emot i höst (från eller något annat förlag)?

 

 

Comments

 1. Nils Larsson says

  Måste bara passa på att nämna att Modernista har dåligt rykte bland översättare. Ofta men inte alltid dåligt betalt, men framför allt är de mycket sena med att betala ut arvodet, man måste tjata på dem. Och har en del andra underligheter för sig som gör att många översättare undviker dem. Men jag håller med om att de ger ut många bra böcker.

 2. Såg att CDON säljer Modernistas böcker billigare än Adlibris och Bokus. Tips till alla som tänker handla några böcker 😀

 3. Nästa bok av Elisabet Nemert ser jag fram emot, hon är en författare som jag älskar, är även nyfiken på vad Henrik Johanssons nästa bok ska bli efter att ha läst hans debutbok ”Av Kött och Blod” som är en arbetarroman som jag rekommenderar!
  Kanske han ska skriva en kokbok?

 4. Det är verkligen en fin höstutgivning. Måste verkligen börja läsa S J Bolton som alla verkar älska!

  • Annika says

   Jag tyckte inte alls om den de två första böckerna jag läste av henne men hon har förbättrat sig och det rejält. Sånt gillas!

 5. Nio styckern! SÅ många kom jag upp i. Skämdes nästan när jag svarade på mejlet men de kommer ju ut med så otroligt många bra i år så man nästan blir tokig ju 🙂

  • Annika says

   Ja, de gör ju det och det känns mer och mer som att Modernista är förlaget som jag gillar allra mest. I wonder why?!
   Vilka fastnade du för?

   • Haha ja men de är ju så förbaskat snälla och bra på att veta vad i alla fall bokbloggsvärlden gillar att läsa. (Och smarta då de blir så galet mycket skrivna om.)
    Jag fastnade för dessa:
    Gillian Flynns Gone Girl
    S.J. Boltons Odödlig
    Veronica Roths Insurgent
    Olson Scott Cards Enders Spel
    Marie Lus Legend
    Samantha Shannons Drömgångaren
    Belinda Bauers Betraktaren
    Lottie Moggachs Kyss mig först
    Peter Mays Blackhouse.

    • Men glömde nämna X Publishing! De har också ett fantastiskt bra år. Helt klart en storfavorit hos mig 🙂

    • Annika says

     Vi fastnade för nästan samma böcker ser jag. Ja, nog är Modernista snälla alltid men det är inte klokt så glad jag blir bara för det 🙂

 6. Jag fastnade oxå för grymt många av böckerna!!

Speak Your Mind

*