Mycket att glädjas åt!

nog med att det går bra för Sverige i Hockey-VM då de i dag besegrade Danmark i kvartsfinalen. Dessutom besegrade Tjeckien (vilket för övrigt är mitt ”andra” lag och har så varit i många många år) Finland vilket innebär att Sverige får ett gyllene tillfälle att ta revansch på dem i seminfinalen på lördag.

Då min bokhylla gapade tom (nåja, av olästa böcker i alla fall) tog jag en promenad till biblioteket där jag lånade fyra nya härliga och förhoppningsvis spännande böcker som jag verkligen längtar att sätta tänderna i.

MEN, inte nog med det: i dag fick jag veta att det kommer nya avsnitt av Kommissarie Anna Travis. Det tog inte slut efter de två avsnitten som jag skrev i går. När den nya miniserien drar igång på tv4 på måndag kl. 21.00 finns det inte mindre än tre avsnitt att se fram emot. Me like!

Följande handling har vi att vänta oss denna gång (texten är hämtad från tv4).

Den andra omgången av Kommissarie Anna Travis börjar med ett makbert fynd av en lemlästad kvinna. När kommissarie Anna Travis (Kelly Reilly) anländer till platsen med sitt utredningsteam chockas de av åsynen av kvinnoliket. Kroppen är delad i två delar och munnen uppskuren i ett diaboliskt dött flin.

Genom att manipulera ett foto av kvinnan i datorn får teamet en bild av hur hon såg ut innan det bestialiska mordet.

James Langton (Ciaran Hinds) belägger fallet med sekretess och försöker hålla pressen utanför för att kunna jobba i lugn och ro. Medicinsk expertis kopplas in och konstaterar att gärningsmannen sannolikt har kirurgerfarenheter och har gått professionellt till väga i sargandet av den unga kvinnokroppen.

Snart är storyn om det brutala mordet trots allt ute i pressen och paralleller kan skönjas till ett mord begånget på 1940-talet i USA. Alltmer tyder på att någon försökt kopiera detta olösta mord och kommissarie Travis försöker nu ligga steget före mördaren genom att noga studera omständigheterna kring det gamla mordet. Men samtidigt som utredningen fortskrider växer sig den sexuella spänningen mellan Travis och Langton allt starkare och riskerar att störa arbetet.

Låter onekligen spännande eller vad säger ni?

Comments

 1. God morgon,

  Jag kan inte riktigt släppa Anna Travis eller rättare sagt skådespelaren Ciaran Hinds. Han är en flitig man som varit med i många produktioner. Och han är en fantastisk skådespelare som så många andra brittiska skådespelare. Ha en trevlig helg.

  • Annika says

   Alltså jag känner igen honom men jag kan inte placera var jag har sett honom förut!?
   Trevlig helg till dig med!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: