Myron aktuell med ny bok om Dewey

Bibliotekskatten Dewey av Vicki Myron är något av det charmigaste jag har läst i år.  1998 dumpades han i en boklåda tillhörande Myrons bibliotek och där kom han att  stanna  till sin död 2006.

Boken har sålt 1 miljon exemplar och den kommer att filmatiseras med Meryl Streep i en av rollerna. Jag älskar katter och Streep är en gudabenådad skådespelerska, vilket onekligen låter som en lyckad kombination.

Nu är Myron aktuell med en ny bok om Dewey: Dewey´s Nine Lives som innehåller en samling historier som Deweys fans har berättat om sina egna katter. Trots att dessa historier och anekdoter har sina rötter (så förstår jag det hela i alla fall) i fansens möten med Dewey så känner jag i dagens läge inte ett överdrivet behov av att läsa boken. MEN, det finns dock en liten berättelse i den som inte kan lämna någon oberörd:

A Vietnam vet came back with PTSD (post-traumatic stress disorder) and was disconnected from the world. He had a kitten droppen on the roof of his car by an owl and through the cat he reconnected with society again. It made a huge change in his life (Texten hämtad från USA Today)

Man kan inte annat säga än att djur har en viss läkande kraft. Eller vad säger ni?

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: