Nu ger jag upp!

Under flera veckors tid har jag kämpat och kämpat med boken Rätt inställning till regn av Alexander McCall Smith, men nu går det inte längre. Boken är trist, tråkig, ointressant, händelselös och fullkomligt värdelös. Det tog mig ungefär fem veckor att läsa ungefär en tredjedel av boken. Det säger allt!

Efter många lyriska kommentarer och artiklar om denna underbara författare tänkte jag ge honom en ärlig chans. Men jag förstår helt enkelt inte hans storhet. Nej, jag förstår det helt enkelt inte …?

Comments

 1. Jag läste den första boken i hans serie om Isabel Dalhousie och tyckte inte särskilt mycket om den. Jag tyckte den var stel och lite grå, karaktärerna återhållsamma och lite isolerade. Hans Mma Ramotswe serie däremot är fylld av härliga karaktärer och miljöer, och varm humor och medkänsla.

  Det finns mycket bra att läsa, men om du står i en bokhandel och inte riktigt kommer på något att köpa tycker jag att du ändå ska prova en Precious Ramotswe bok. De är dessutom ofta skrivna nästan som en serie noveller vilket gör att man kan läsa i dem lite då och då.

  • Katarina: Jag antar att anledningen till att jag helt enkelt inte orkade med Smith är för att han inte platsar i min favoritgenre som är deckare. Jag har gjort flera ärliga försök att läsa annan litteratur, men det är få författare utanför denna genre som verkligen tilltalar mig. Diana Gabaldon är en sådan, Marian Keyes (en del av hennes böcker, men långt ifrån alla) är en annan. Det är dock inte alla deckare heller som håller måttet. Just nu läser jag ”Döden löser alla problem” av Reginald Hill och den är helt klart speciell. Mer om det i en kommande recension.

 2. Hej

  Jag gillar Damernas detektivbyrå men han producerar för mycket annat tycker jag. Räcker gott med Mma Ramotswe. Såg förresten att fler filmer är på gång på dvd. Första filmen var ganska bra tycker jag.
  Trevlig helg!
  i-)

  • Hej Gunnar!
   Jag är inte läst böckerna om Damernas detektivbyrå och det är föga troligt att jag kommer att göra det heller.
   Filmerna – eller kanske snarare filmen – har jag också missat, men det är inte så konstigt: jag ser sällan eller aldrig film.

   Trevlig helg!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: