Nu närmar sig bloggmaraton med stormsteg

Nu är det äntligen dags att börja planera för bloggmaraton. Den ursprungliga idén kommer från mawbooks och bra idéer är till för att ”stjälas”, eller åtminstone lånas.

Vad går det då ut på?
Jo, tanken är att vi ska lägga tid och energi på sådant som har fått stryka på foten under en längre tid. Vi kanske behöver lägga fokus på att:

 • komma ikapp med recensioner;
 • skapa utmaningar eller tävlingar;
 • skriva gästbloggsinlägg;
 • förse bloggen med diverse justeringar;
 • påbörja en intervjuserie med dina favoritförfattare;
 • se till att kommentera ALLA blogginlägg som intresserar dig;
 • kontrollera så att alla länkar fortfarande är aktuella;
 • skriva inlägg som du verkligen lägger ner hela din själ och hjärta på;
 • ge bloggen ett nytt utseende;
 • ordna fler annonsörer;
 • ta kontakt med författare för en intervju;
 • skapa en favicon.

Listan kan göras precis hur lång som helst och det är bara du själv som avgör vad just du behöver göra för att komma ikapp med alla ”måsten”.

Bloggmaraton kör igång den 12:e juli klockan 08.00 och den 16:e juli klockan 20.00 har vi nått målsnöret. Även om namnet på utmaningen antyder att vi ska blogga dygnet runt så är det helt och hållet upp till dig hur du mycket tid du vill lägga ner på bloggen under denna vecka. Själv har jag semester och jag siktar på att lägga ner ungefär 8 timmar per dag. Huruvida det verkligen kommer att bli så får framtiden utvisa. Med tanke på min extremt långa lista på saker som jag har tänkt ta tag i så kommer det att krävas att jag konsekvent kör med ”rumpan på stolen” för att låna ett citat av Camilla Läckberg.

Själva utförandet av utmaningen

Precis innan startskottet går kommer det att finnas ett inlägg som officiellt förklarar denna utmaning för öppen. Om du vill vara med och leka så vill jag att du lämnar en kommentar till det inlägget så att jag lätt kan se hur många, och inte minst vilka, som har valt att anta utmaningen.

När utmaningen är slut kommer jag att publicera ett inlägg med en sammanfattning av vad jag har åstadkommit under utmaningens gång. I kommentarsfältet vill jag att att du postar en länk till din egen sammanfattning så att vi tillsammans kan glädjas över allt vi har åstadkommit.

Jag känner mig laddad redan nu, gör du?

Glöm inte att sprida den här informationen vidare: ju fler vi är desto roligare kommer det att bli, och tänk så mycket vi kommer att lära oss av varandra.

Comments

 1. Hundöra says

  Vilken rolig idé. Själv jobbar man fortfarande och har fullt upp på jobbet, vilket medför att jag inte kan lägga så mycket tid på min blogg lika mycket som jag önska även om det är vad som behövs just nu när den håller på att få en makeover.

  Är gärna med en annan gång kanske 🙂 Kul idé dock!

  • Jag har faktiskt hunnit med betydligt mer än vad jag trodde. Och jag kan redan nu säga att Bloggmaraton är ett inslag som kommer att återkomma. Hoppas att du kan vara med då… 🙂

 2. Eftersom jag tar semester den 16 juli och det antagligen inte kommer att bli mycket bloggande då av både naturliga och praktiska orsaker så tänker jag definitivt hänga med i ditt bokbloggarmarathon. Jag tänker fokusera på att komma ikapp med recensioner, och kanske till och med skriva några extra som kan publiceras under semestern. Men det blir isåfall bonus 🙂

 3. Låter definitivt som något min blogg skulle behöva, men frågan är om maken tycker att det är en lika bra idé att jag lägger ännu mer tid framför datorn. Jag återkommer!

  • Jag har ju fördelen av att vara singel med två i stort sett vuxna döttrar annars hade nog jag också fått problem 🙂

   Jag hoppas i alla fall att du kan vara med åtminstone någon av dagarna.

Trackbacks

 1. Iblandbloggen skriver:

  Bloggmaraton…

  Från den 12 juli kl. 08:00 till den 16 juli kl. 20:00 är det Bloggmaraton. Jag bloggar ju inte så mycket och mest för min egen skull, jag läser inte särskilt många bloggar heller, men man skulle kanske göra ett försök? Om  jag får som jag vill jobbar j…

 2. […] 27, 2010 av Karin Berg Via Lilla O hittar jag Annikas utmaning Bloggmaraton. Mellan den 12e juli fram till den 16e juli så ska bli inte bara blogga järnet utan även göra […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: