Recension: Beneath the Surface av Jo Spain

Jag hade enorma problem att komma in i Beneath the Surface av Jo Spain men jag kan för mitt liv inte begripa varför. Inte minst med tanke på att jag gillar Tom Reynolds och alla i hans team och Jo Spain är en duktig författare.

Prologen är något alldeles extra och den tickar av alla rutor för vad jag uppskattar med en bok: spänning, cliffhanger(s), extremt stark inledning etc. Men den här gången räcker det inte.

Och betyget dras inte upp genom den olyckliga kärleken mellan två karaktärer som har börjat gå runt i cirklar. Jag hoppas att Spain har bestämt sig för vad som ska hända mellan de båda kollegorna i nästa bok. Detta ställningstagande handlar inte om att jag ogillar karaktärerna. Tvärtom. Hon tecknar generellt trovärdiga och levande karaktärer och dessa två tillsammans med Tom Reynolds och hans fru tillbringar jag gärna mer tid med. Men saker och ting får inte gå i stå för då tröttnar jag snabbt.

Intrigen kretsar kring ett mord på en högt uppsatt person i Linster House, irländska parlamentet. Det finns inga vittnen men en mängd misstänkta som alla hade möjlighet, om än kanske inget motiv, att ta Ryan Finnegan av daga.

Låter nog så spännande men det var det inte och för en gångs skull har jag väldigt lite inte att säga.

Jag brukar betygsätta böckerna jag läser men det känns inte rättvist mot Spain eftersom jag är 100 % säker på att felet ligger hos mig.

Bättre lycka nästa gång!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: