Recension: Champagneführern av Kåre Halldén

Harald Poppe befinner sig, tillsammans med en grupp entusiaster, på en vinresa i Épernay i Frankrike. Under en rundtur på det berömda champagnehuset Cloët-Décleaux tvingas han se på när källarmästaren Anselme Guidot drar sin sista suck.

Polisen avskriver dödsfallet som med Guidots vackra barnbarn Isabelle är övertygad om att det handlar om mord och hon tar Poppe till hjälp för att hitta mördaren.

WineCrimeLoggo Champagneführern är den första delen i den nya litterära genren som är en litterär “spänningsgenre i modern pusseldeckarstil som utspelar sig i kända vindistrikt.”

Kåre Halldéns uppmanas vi att tänka Falcon Crest möter . Men hur i all världen ska det gå till? På Falcon Crest fast det underbara människor att såväl älska som hata och Agatha Christie behöver knappast någon närmare presentation.

I Champagneführern finns bara platta och urtråkiga , miljöbeskrivningarna får mig inte att boka en resa till Frankrike – faktum är att nog kommer att göra allt för att hålla mig så långt ifrån Éparnay och Reims som det bara går, språket är många gånger så bedrövligt att jag knappt kan hejda impulsen att skicka författaren ett mejl med uppmaningen att repetera avsnittet om den svenska grammatiken, polisen är så inkompetent att de inte ens skulle hitta en skurk om så denne stod mitt framför näsan på dem sina händer uppsträckta i en kapitulerande gest.

Trams!

Bokfakta:

: Kåre Halldén
Titel: Champagneführern (sponsrad länk)
Utgivningsår: 2011
Förlag:
Antal sidor: 395
Källa:
Intresse: Wine Crime
Betyg [Rating:1/]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: